Es multipliquen les accions solidàries i es fa una crida a donar material sanitari als hospitals

0
277
Donació de la comunitat xinesa de Vilafranca.

L’Ajuntament de Vilafranca ha rebut la donació de 75 litres de gel hidroalcohòlic per a la higiene de mans per part de l’empresa vilafranquina Recanvis Penedès. La Policia Local ha fet arribar aquesta donació a equipaments sanitaris com el Centre Sociosanitari Ricard Fortuny o l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

També la setmana passada una representant de la comunitat xinesa de Vilafranca va lliurar a l’Ajuntament 2.500 mascaretes i vuit flascons d’hidroalcohol, que es van destinar a Policia Local, Mossos d’Esquadra, Hospital, serveis assistencials, personal municipal d’atenció ciutadana, etc.

A més a més, l’empresa penedesenca DPR Automatismos (D3D Tech Printing) ha aconseguit, juntament amb altres col·laboradors de la comarca, posar en funcionament més de 30 impressores 3D amb les quals fabriquen cada dia uns 150 protectors facials per al personal sanitari. Es poden fabricar dos models d’equips: els protectors de color verd, adreçats al personal sanitari, amb un nivell més alt de protecció (triguen a fabricar-se unes dues hores), i els de color violeta, que es fabriquen en 45 minuts, adreçats a personal de farmàcies o residències. L’empresa de moment té material per fabricar 2.000 protectors, que repartirà entre l’Hospital i el Ricard Fortuny.

Altres aportacions d’empreses de la zona són la donació de guants i material feta per EMMS, la donació de material per fer mascaretes que han donat BCNonowens, Nicolàs i Tallers Midas, la donació de 2.000 mascaretes per part d’Ametller Origen o la cessió d’habitacions que ha fet la Masia Cal Tòfol-Restaurant Casa Nova.

Aquests són tan sols alguns casos de solidaritat que està havent-hi al Penedès. S’han creat diverses xarxes solidàries per recollir material, anar a fer compres de gent gran que no pot sortir de casa, etc. La patronal FEGP fa una crida especialment a les empreses que tinguin estoc, a cedir al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf bates impermeables, mascaretes quirúrgiques, mascaretes FPP1, FPP2 i FPP3 i guants de nitril per al personal sanitari de les dues comarques.

FER UN COMENTARI