Els Ajuntaments de Sant Pere de Ribes i Vilanova han posat en marxa, conjuntament amb la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, el projecte Xarxa Antirumors amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania contra els rumors, els estereotips i les discriminacions que circulen sobre la immigració i la diversitat cultural i que dificulten la convivència al municipi.

La primera fase del projecte consisteix a fer una diagnosi acurada de la realitat de cada municipi. Això s’aconsegueix a partir d’un qüestionari adreçat a persones, associacions, entitats i equipaments municipals, el qual conté preguntes sobre la convivència entre població d’origen divers i la població nouvinguda en diferents àmbits i barris. També es demana la descripció d’experiències que hagin viscut les persones enquestades. Amb els resultats de l’enquesta en mà es podran identificar i analitzar els principals estereotips i rumors falsos per després recopilar informació objectiva i rigorosa que permeti desmentir-los.

Paral·lelament, aquest mes de juny també s’estan duent a terme d’altres accions com unes jornades formatives per al personal tècnic municipal de les dues administracions locals. Les sessions formatives ajudaran als tècnics a prendre consciència i saber identificar i treballar els rumors existents als departaments on treballen. Més endavant, també s’oferirà formació per als veïns i veïnes d’ambdós municipis. L’objectiu és donar eines a persones i col·lectius per activar la Xarxa Antirumors i promoure la seva col·laboració com a Agents Antirumors.

La figura de l’Agent Antirumor forma part d’una fase posterior i pretén construir una xarxa d’actors socials formats i coordinats pels ajuntaments que ajudin a combatre els falsos rumors amb informació rigorosa a través d’internet i d’altres espais.

FER UN COMENTARI