Aquesta setmana s’ha presentat  www.creaandco.cat, impulsada per la incubadora d’empreses Crea&Co, del Neàpolis, i la incubadora d’startups de l’Agència Pública d’Innovació i finançada per la Diputació de Barcelona. La web es concept com una plataforma de serveis digitals que ha d’oferir i donar opcions a tot el sector de les indústries de la innovació i la creativitat que operen al territori.

La web opera de forma oberta, gratuïta i de lliure accés amb l’objectiu d’esdevenir una eina per connectar el talent i la creativitat de la ciutat i facilitar als creadors locals una àgora on treballar i interactuar amb altres professionals. Crea&Co es defineix com un espai d’intel·ligència compartida, un espai porós, permeable, híbrid, interactiu i imaginatiu que sigui útil als seus usuaris.

Entre els serveis que ofereix la web, hi ha un espai virtual per gestionar ofertes i demandes laborals de les empreses de la comunitat de les indústries de la creativitat, la innovació i la tecnologia. Un espai per fer visible i recollir el talent local amb un canal que posa l’accent sobre els usuaris del territori.

La plataforma vol obrir-se específicament als estudiants dels ciccles formatius dels instituts i escoles municipals de música, art i disseny perquè són un dels principals i potencials usuaris amb la mirada posada en la seva primera feina i la seva entrada al mercat laboral.

La web es concep com un espai de col·laboració cooperació i per compartir recursos. És per això que ofereix tota mena de serveis adreçats a emprenedors, als estudiants, als col·lectius de creació com artesans, makers, artistes, músics, etc.  S’oferirà assessorament, serveis cooperatius i suport en la gestió, també acompanyament en tot allò que fa referència als itineraris de professionalització.

Entre els serveis cooperatius destaquen PresTech, un espai per compartir eines, dispositius i aparells, generant una xarxa d’intercanvi. També hi ha l’espai Maker Class, per compartir i estendre coneixements de la cultura del DiY, així com Aulets i Cre&Pren, concebuts com aules obertes, públiques i gratuïtes de formació. Finalment, la plataforma també ofereix un servei d’acompanyament a empreses per ajudar-les en la seva relació amb les administracions públiques.

450 persones a la indústria creativa

Durant l’acte de presentació de la web, l’alcaldessa, Neus Llobet, Lloveras va destacar el fet que amb instruments com la plataforma es dona servei a una comunitat emprenedora en un sector emergent, creixent i poc coneguda. “Ara mateix tenim comptades a Vilanova 450 persones treballant en l’àmbit de les indústries creatives. Disposar d’espai i eines per a elles esperem que els beneficiï i encara més quan parlem d’empreses de petites dimensions a les quals també hem de donar atenció”, va concloure.

FER UN COMENTARI