Es presenta el BP Fest, que agafa el relleu a la Mostra de Músics del Baix Penedès

0
1121
El BP Fest s'ha presentat aquest dilluns al Celler Avgvstvs Forvm del Vendrell. FOTO: ACN.

Aquest dilluns s’ha presentat el BP Fest, que agafarà el relleu de la Mostra de Músics del Baix Penedès. Després de set edicions, l’Associació de Músics del Baix Penedès ha decidit reformular l’esdeveniment i convertir-lo en un gran festival d’una jornada. L’objectiu és guanyar ressò i incrementar la presència de programadors que acabin contractant les formacions que hi actuen.

El BP Fest se celebrarà el 12 de maig al Vendrell, on s’instaurarà de forma definitiva, abandonant el caràcter itinerant que tenia fins ara la Mostra, que cada any s’ubicava en un poble diferent. “El projecte se’ns havia quedat petit i necessitàvem una cosa més gran. Per això ens situem a la capital de la comarca, per convertir-lo en el gran referent musical del Baix Penedès”, ha assegurat Jordi López, president de l’Associació de Músics. Des de l’entitat s’ha reconegut que l’objectiu amb què va néixer el certamen, atraure programadors, no havia acabat de funcionar. “Molts dels potencials programadors”, han admès, “no s’hi apropaven perquè l’esdeveniment no tenia prou ressò dins l’àmbit professional”.  Una situació que es pretén revertir amb el canvi de format del festival, que manté la seva vocació de ser un “gran aparador” dels músics baixpenedesencs.

Actuacions, xerrades, tallers i maridatges

El BP Fest arrencarà a primera hora del matí del 12 de maig amb concerts a l’Escola de Música Pau Casals, on també es programaran xerrades i tallers. Al migdia, hi ha previstos dos concerts vermut (un tradicional i un electrònic), un dinar triple maridatge i una taula rodona entorn l’autogestió, que se celebrarà al Museu Deu. Hi participaran experts musicals de diferents sectors que aportaran el seu punt de vista sobre fins a quin punt l’autogestió és un recurs indispensable per a les formacions emergents.

Serà a la tarda, a partir de les 17.30 h, quan tres escenaris ubicats a la plaça dels Garrofers, a la plaça Francesc Macià i a la plaça Vella acolliran els concerts de diverses formacions de l’Associació de Músics del Baix Penedès, que actualment agrupa 30 bandes i 350 músics. Les actuacions seran gratuïtes i s’allargaran fins a les 11 de la nit. L’únic acte amb entrada de pagament serà el doble concert de Gemma Humet i la Bellvei Band, que tindrà lloc a la plaça del Tívoli, a dos quarts de nou del vespre, i que clourà amb un maridatge de cava.

FER UN COMENTARI