Es presenta el llibre del Congrés Pro Vegueria Penedès celebrat a Castellet

0
531
foto: Maria Rosa Ferré.

L’associació Pro Vegueria Penedès ha editat el llibre que fa una la crònica del Congrés “La gestió del territori de la vegueria Penedès al servei de les persones”, celebrat el 21 de febrer al castell de Castellet, amb la participació de gairebé un centenar de persones i més de vint ponents. L’entitat hereva de la Plataforma per una Vegueria Pròpia creu que més enllà de plasmar per escrit els arguments que donaven cos teòric al procés per arribar a la vegueria penedesenca, que ja s’havia fet en dos llibres anteriors, calia ara posar l’accent en què l’aprovació al Parlament de l’àmbit territorial del Penedès ha acabat sent “inoperatiu a la pràctica” ja que fa tres anys de la seva aprovació i la Generalitat tan sols ha aprovat el nomenament del delegat al Penedès (ho és l’alcalde de Vilafranca Pere Regull) i només ha creat la Comissió d’Urbanisme del Penedès. No ha desplegat cap altre servei al Penedès ni ha dotat la delegació de fons ni de competències.

El Congrés es va fer just l’endemà dels tres anys que donava la llei per fer efectiu el desplegament i volia ser un crit d’alerta, un acte de protesta, però també una seguit de reflexions i propostes sobre el model de futur del Penedès, ara reflectits al llibre, el contingut principal del qual són les ponències i resums de les comunicacions presentades al Congrés. El volum estava previst presentar-lo per Sant Jordi, però el confinament ho va fer impossible.

El Congrés va finalitzar amb la lectura d’una declaració que va ser signada per les alcaldies de les capitals de comarca penedesenques, així com per les presidències del quatre consells comarcals.

FER UN COMENTARI