Es presenta el nou projecte d’equipament polivalent per a joves a Vilanova

0
1221
Souleyman Bah (coordinadora), Jordi Medina (regidor), Cèlia Olivares (coordinadora) i Elvira Targa (Cap del Servei de Joventut).

L’equip de govern municipal de CiU-ERC preveu aprovar dimarts en Junta de Govern de l’Ajuntament de Vilanova el projecte de construcció d’un equipament per a joves. La demanda d’aquest Espai Jove ve de lluny, però la crisi econòmica patida per un dels ajuntaments més endeutats de Catalunya la va fer caure de la llista de prioritats municipals. S’aprovarà conjuntament amb la nova comissaria de la Policia Local per tal que el major volum de contractació faci viable l’obra per als promotors.

El projecte previst al 2010, que era de dos edificis, es redimensiona en un de sol, que serà multifuncional. Tindrà més de 1.800 m2 útils, amb un gran espai central que permetrà fer-hi activitats de gran format, com concerts amb un aforament de fins a 1.200 persones a peu dret, o 700 assegudes, però també disposarà d’un sostre tècnic que permetrà dividir la sala en espais menors per a actes de més petit format, podent reubicar il·luminació, equips de so, cadiram, etc, segons conveniència. La separació serà amb cortinatges.

Polivalècia i versatilitat

Al costat d’aquest gran saló hi haurà taquilles, guarda-robes, consergeria, infermeria, magatzems, camerinos, dos vestíbuls per a actes de petit format (com presentacions, exposicions, etc.). i una entrada directe a la sala per a camions. El regidor de Joventut, Jordi Medina ha destacat també que “es podran obrir i tancar les portes en funció dels actes que hi hagi, ja que tindrà diversos accessos independents”. S’hi podrien fer, entre altres, projeccions de curtmetratges cinema, competicions de korfbol i tennis taula (i entrenaments), hip-hop, mappings, dansa, circ, festivals…

Amb cinc bucs d’assaig

Al primer pis, al voltant de la gran sala gran, hi haurà fins a cinc bucs d’assaig, fins ara inexistents a la ciutat. Tant els bucs com tot l’edifici estaran completament insonoritzats.

Cèlia Olivares, que és membre de la coordinadora d’entitats juvenils de la ciutat, ha explicat que el projecte incorpora moltes de les seves demandes, sorgides d’unes enquestes fetes a les entitats de joves de Vilanova: sales per a reunions per a entitats, sales de tallers, cuina, cortines per separar els espais de la sala gran i lavabos mixtes. Souleyman Bah, també de la coordinadora, afirma que l’espai jove “és una necessitat de ciutat” disposar d’un “lloc permanent a la ciutat”, i que sigui “versàtil”. La gestió de l’equipament serà mixta, entre l’Ajuntament i la coordinadora de joves.

La seva ubicació concreta serà a la rambla Sant Jordi, entre l’estadi i el pavelló Isaac Gálvez. L’Ajuntament preveu adjudicar les obres cap al mes d’abril i que l’edifici pugui obrir al novembre de l’any 2020.

FER UN COMENTARI