Es presenta el primer esbós de la reforma i renovació del Teatre Casal de Vilafranca

0
216
El projecte de Dilmé, Fabré i Torras pretén unificar els espais del vestíbul. // CASAL SOCIETAT LA PRINCIPAL

Aquesta setmana, el Casal Societat La Principal de Vilafranca ha presentat l’avantprojecte de les obres que es pretenen realitzar a l’espai del teatre, que anirien a càrrec de l’estudi Dilmé, Fabré i Torras.

Les obres buscaran renovar i reformar el teatre, mantenint la fusta com a element principal però garantint el compliment de la normativa de seguretat, afavorint l’accessibilitat per a tothom, millorant la climatització i confort i augmentant la qualitat del teatre en termes escènics i acústics; així com disposant de nous espais polivalents com una sala d’activitats a l’espai del galliner. La reforma integral suposa una modernització de l’espai mantenint la seva essència, i per això s’unificarien els espais del vestíbul, es crearia un millor espai pels tècnics de llum i so i s’habilitarien noves etsructures per l’escenografia.

Des de l’estudi d’arquitectes, destacaven l’excepcionalitat del teatre: “aquest és el darrer teatre del projecte d’Andreu Audet que queda dempeus i en bones condicions, i per això volem fer tots els canvis necessaris tenint en compte el caràcter de la sala”.

El passat 26 d’abril, l’Ajuntament de Vilafranca aprovava un ajut de cinquanta mil euros per contribuir en la reforma, i ara la data d’inici de les obres, que s’allargaran més d’un any i es faran en diferents fases, resta pendent de noves aportacions i finançament extern.

Segons apuntava el president de l’entitat, Marcel Esteve, la reforma “necessita la implicació de totes les administracions i els socis i sòcies del Casal”. Les previsions actuals són disposar del projecte a finals d’aquest any: aquest document permetrà tenir una previsió del cost i iniciar contactes amb totes les administracions per arribar a un consens i trobar suport. Els arquitectes de Dilmé, Fabré i Torras estimen que la intervenció tindria una durada d’entre els divuit i els vint-i-quatre mesos.

FER UN COMENTARI