Es presenta un pla de reactivació econòmica per a PIMES del Baix Penedès

0
307

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat la diagnosi del pla de reactivació econòmica, que té com a objectiu ajudar a les empreses de la comarca a ser més competitives davant la covid-19. La consultora que s’ha adjudicat el projecte ha elaborat en dos mesos la diagnosi, i es posa al servei de totes les empreses del Baix Penedès per ajudar-los a trobar una sortida davant la crisi actual, especialment aquelles que tenen menys de 50 persones treballant-hi i que facturen menys de deu milions d’euros.

Actualment el Consell Comarcal té censades 2.913 al Baix Penedès, de les quals 929 tenen menys de cinc treballadors (amb una mitjana de 300.000 euros de facturació) i 350 tenen entre cinc i deu treballadors. “Són les empreses que estan en perill de desaparèixer o en situació molt dolenta” i en les quals el pla de reactivació centra els esforços, ha dit el conseller comarcal de promoció econòmica Miguel Ángel Perín. Entre les necessitats detectades per la diagnosi hi ha la formació, la digitalització, el màrqueting, la millora del finançament i també, amb una visió global, han detectat la conveniència de “reforçar la identitat i la imatge de la comarca”, ha assenyalat el director del pla, Rafael Bañón.

Els consultors que han fet la diagnosi proposen promocionar l’agroturisme i recomanen a totes les empreses fer un autodiagnosi del seu negoci per trobar punts de millora. Rubén Tamboleo, tècnic del projecte, afirma que el principal problema que els estan traslladant les empreses és “la incertesa que cada setmana, o cada dos dies, canvien les limitacions, les restriccions, els ERTO, etc., i així és molt difícil planificar”.

FER UN COMENTARI