Es presenta un projecte de cabanes als arbres, prop de les Deus quintinenques

0
1757

Francesc Colomé és fill de Sant Quintí, estiuejant habitual del poble, i ara resident a Barcelona. Fa tres anys es va proposar de dur a terme un projecte personal, empresarial, consistent a crear una zona d’acampada i cabanes penjant dels arbres prop de la zona de les Deus. Es tracta d’un projecte innovador, com n’hi ha pocs a Catalunya, que atrauria un tipus de visitants de caire familiar, en estades curtes, que seria complementari de l’activitat que es duu a terme a les Deus. La primera memòria que va presentar va ser descartada pel Departament de Territori de la Generalitat perquè envaïa una zona de nidificació de l’àliga cuabarrada, que és una espècie protegida per la Unió Europea, i va desplaçar el projecte alguns centenars de metres muntanya amunt, però tampoc el Govern ho veu amb bons ulls.

Segons explica Colomé, “al Departament no li agrada el lloc, fet que és molt subjectiu; considera que l’arbrat de la zona no és prou consistent per aguantar les construccions de fusta, i prop de Mataró n’hi ha un que seria molt semblant, i que està massa allunyada del casc urbà”. En aquests tres anys, el promotor ha recollit cartes de suport de l’Ajuntament, Les Deus Aventura, el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, entre altres, però no ha presentat mai cap projecte redactat ja que no ha rebut prou garanties del Departament que seria aprovat”.

La memòria presentada a l’Ajuntament preveu fer una inversió de 550.000 euros en dues hectàrees de bosc a la zona de les Maioles, a 800 metres de les Deus i amb pendents del 28%. Les cabanes (cinc en una primera fase, més zona d’acampada, i deu més en una segona i tercera fases), estarien a entre 6 i 8 metres de terra, tindrien entre 15 i 35 m2, serien de fusta i amb capacitat per a dues persones més un adult o dos infants. Tindrien wàter sec, il·luminació amb plaques fotovoltaiques i la recepció, aparcament, dutxes i serveis estarien a la zona de les Deus. També contempla crear dos miradors d’aus de fusta a prop. El projecte preveu la creació de cinc llocs de treball directe i 30 d’indirectes.

L’alcalde Pol Pagès afirma que “si la Generalitat hi dona suport, l’Ajuntament no ho aturarà, però el primer que ha de fer per començar el procediment administratiu és presentar un bon projecte; amb la memòria no n’hi ha prou”.

FER UN COMENTARI