Es presenta un recurs d’apel·lació contra la sentència que condemna el vilafranquí Adrián Sas

0
338
L'Adrián Sas va ser detingut l'11 de desembre del 2018 a Vilafranca.

La defensa del jove vilafranquí Adrián Sas ha presentat un recurs d’apel·lació contra la sentència amb què l’Audiència de Barcelona el va condemnar a tres anys i mig de presó per haver colpejat la policia durant el primer aniversari de l’1-O a les portes del Parlament. El jutge el va considerar culpable d’un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat i de lesions, mentre que el va absoldre de desordres públics. L’advocat de Sas rebat la sentència assegurant que el tribunal es va basar en imatges dels Mossos d’Esquadra “editades i de dubtosa autenticitat” i assegura que durant el procés es van vulnerar els drets a la presumpció d’innocència i a la tutela judicial efectiva.

Al recurs, la defensa de Sas qüestiona les proves amb què es va condemnar el jove. L’advocat recorda que les imatges s’han d’aportar en el suport original, segons recull la jurisprudència, per esvair dubtes sobre la seva alteració. Al mateix temps, apunta que els vídeos s’han d’analitzar sencers, i que ha de ser el jutge qui seleccioni el fragment més rellevant, però no la policia. També afegeix l’obligatorietat que compareguin durant el judici els autors de les imatges.

L’advocat sosté que “no hi ha cap evidència” ni prova ferma per assenyalar que Sas és el noi que surt a les imatges colpejant la policia, ni tampoc elements que evidenciïn que ell està relacionat amb les lesions dels agents, i insta la Sala del Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a revocar la sentència i a dictar-ne una de nova que l’absolgui.

FER UN COMENTARI