Es presenta una llista electoral de les platges del Vendrell

0
1474

Dissabte es va presentar al centre cívic de Coma-ruga una nova candidatura per a les eleccions municipals del 9 de juny. Una candidatura estrictament dels barris marítims del Vendrell, de veïns i veïnes farts de la deixadesa amb què l’Ajuntament té els nuclis de la platja: Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs.

Es diuen Agrupació Veïnal, de moment no tenen cap de llista (es triarà a través d’un procés participatiu obert) i properament decidiran si es constitueixen com a partit polític nou o bé com a agrupació d’electors; el que tenen clar, segons el seu portaveu, Miquel Jiménez, és que no aniran sota el paraigua de cap partit polític; de fet, de propostes, ja n’han rebut. I han dit que no. A més, el seu caire serà 100% municipalista i local.

Jiménez explica que són conscients que, amb la massa crítica que té els tres barris marítims del Vendrell, no poden aspirar a l’alcaldia; el seu repte és obtenir un o dos regidors, però esperen que amb l’atomització de l’Ajuntament, que ara ja té vuit grups municipals, i les noves llistes anunciades d’Ara Vendrell i Agrupació Veïnal, la seva representació al Consistori pugui ser decisiva per formar govern o almenys incidir en augmentar la inversió a les platges. El seu lema: “Serem decisius”.

Deixadesa històrica
Jiménez admet que “avui no podem segregar-nos, perquè l’Ajuntament del Vendrell està molt endeutat, i és cert que hi ha un altre moviment, l’Agrupació per la Recuperació de l’Antic Municipi de Sant Vicenç de Calders, però mentrestant, ens presentem a les eleccions”. Per què? Per la deixadesa “històrica” que asseguren que l’Ajuntament té amb els tres nuclis marítims: talls d’aigua sovintejats, inundacions quan plou fort, retirada de contenidors quan no és estiu, carrers plens d’esvorancs, recollida de la brossa no prou eficient. Es queixen, en definitiva, que l’Ajuntament només pensa en els nuclis de mar a l’estiu, quan hi arriben els turistes. I hi ha veïns que hi viuen tot l’any.

Un primer esborrany de programa electoral demana per a les platges prioritzar el transport públic, un bus-taxi, inversions tot l’any (especialment en salut i tercera edat), potenciar el comerç amb bonificacions, etc.

FER UN COMENTARI