Es presenten 101 candidatures a l’Alt Penedès i 84 al Baix Penedès

0
1745

Aquest dimecres la Junta Electoral ha publicat als butlletins oficials de cada província les candidatures provisionals que s’han presentat a les eleccions municipals del 26 de maig. A l’àmbit de distribució de La Fura (Alt Penedès, Baix Penedès i part del Garraf) se n’hi han presentat 212.

 

A l’Alt Penedès s’hi han presentat 101 candidatures, essent Junts per Catalunya la que ho ha fet en més municipis, a 26, que són tots menys Sant Cugat. ERC en aquesta ocasió ha arribat a les 23 llistes presentades (totes menys Avinyonet, les Cabanyes, Pontons i Santa Fe), mentre que el PSC ho ha fet a 16 (cinc dels quals, són grups independents que no porten la marca socialista, però que els donen els vots per al Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona) i no ha pogut presentar candidatura en 11 municipis. De la resta, la CUP es presenta a 12 municipis, el PP a sis, els comuns a tres i Ciutadans irromp en cinc municipis, com són Vilafranca, Gelida, Santa Margarida i els Monjos, Olesa i Castellet i la Gornal.

 

Entre les novetats, cal destacar la renúncia de diversos alcaldes actuals, com són Servand Casas (Mediona, PSC), Santi Soler (el Pla, CiU) i Josep M. Tillo (Olesa, PSC). L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, segueix al capdavant d’Alternativa per Olèrdola (ApO) però ara com a partit independent, desvinculat dels socialistes. A Sant Martí, Ramon Carbó torna a liderar la llista hereva de CiU, JxC, amb l’alcalde Josep Olivella tancant la candidatura, mentre que l’exalcalde Antoni Ventura (CUP) passa a número 3. També cal destacar que la que ha estat regidora i cap de llista de CiU a Sant Llorenç d’Hortons durant molts anys, Flèrida Melgen, en aquesta ocasió es presenta al capdavant d’Avancem Junts Sant Llorenç, sota el paraigua dels socialistes.

 

Al Baix Penedès s’han presentat 84 candidatures, amb JxC present a tots els municipis, el PSC a tots menys un (Masllorenç) i ERC a tots menys dos (Masllorenç i Bellvei). Ciutadans ha pogut presentar candidatura a set municipis (fa quatre anys només ho va fer als tres costaners), mentre que SOMI (hereva de PxC) només ho fa al Vendrell, on també s’hi ha presentat la candidatura fantasma de Vox, amb cap de llista de Torredembarra. Altres partits que han presentat diverses candidatures al Baix Penedès són el PP (6), la CUP (4), els comuns (4) i també Convergents/Centrats (4), que és una marca nova d’exconvergents que han tingut cabuda a JxC. El Vendrell bat tots els rècords amb la presentació de 13 candidatures, entre les quals sorprenentment no n’hi ha dels comuns, tot i que sí n’hi ha de Podemos (hereus dels Sí Se Puede que tenen dos regidors), Som Poble-ERC (dins la qual hi ha els grups d’EUiA i la CUP) i també l’unionista Izquierda en positivo. Primàries per la Independència finalment es presenten a la capital i a Calafell, municipi amb 12 candidatures.

 

A Calafell hi ha un alcalde i dos exalcaldes com a caps de llista: el batlle Ramon Ferré (PSC), Jordi Sánchez (Amunt, ex-PSC) i Joan M. Triadó (Convergents, ex-CiU). Altres moviments destacats a la comarca és la tornada a la política activa de l’exalcaldessa de Cunit M. Dolors Carreras, que torna a ser cap de llista del PSC després que hagi acabat el període d’inhabilitació a què va ser sentenciada per la seva convulsa acció al govern de finals dels 90 i principis dels 2000; i també dos alcaldes que no repeteixen, el de Bellvei Fèlix Sans amb l’agrupació d’electors +Bellvei i el de Bonastre David Godall amb CiU.

 

Al Garraf, a Vilanova s’hi han presentat 13 llistes, entre les quals Vox, i també els dos exregidors de Ciutadans i ara no adscrits són caps de llista de dos altres partits: Carmen Reina ho és de Ciuadadanía Activa i Francis Álvarez d’UCIN. A Sant Pere de Ribes s’hi han presentat sis llistes, amb la ja anunciada agrupació d’electors Construïm que agrupa representants de la CUP i de ViA, i el PDeCAT presentant-se separat de ViA. A Canyelles se n’hi presenten sis. JxC, PSC, ERC, PP i Cs tindran llista als tres municipis.

FER UN COMENTARI