Es presenten unes Fires de Sant Sadurní que es preveuen més multitudinàries que mai

0
617

Les Fires i Festes de Sant Sadurní d’aquest 2019 coincideixen plenament amb un cap de setmana. Seran del divendres 6 al diumenge 9 de setembre. Aquesta coincidència fa que l’Ajuntament prevegi l’atracció de més públic que mai. Amb el sadurninenc ja s’hi compta, però s’espera que també hi acudeixi força gent de la comarca, talment com al cap d’un mes passarà amb el Cavatast.

L’estructura de Fires i Festes no canviarà, però sí que hi ha algunes novetats, que s’han donat a conèixer aquesta setmana. Amb la Festa de la Fil·loxera més que consolidada, el canvi principal serà el nou recorregut de la cercavila de la Fil·loxera infantil, que amb la idea d’assemblar-se al màxim amb la Festa “dels grans”, enguany passarà pel carrer Hospital i tornarà cap a la plaça de l’Església. No acabarà, doncs, a la plaça de l’Ajuntament.

Balls després del pregó
i a la Casa dels Avis

Una altra novetat és que després del pregó actuaran els balls de cultura popular, de manera que es vol solemnitzar un inici de festa amb tot el seu potencial. El pregó anirà a càrrec del professor Josep M. Esteve, “Fill del Cisco de les caixes”, que durant 26 anys ha estat director del Jacint Verdaguer, recentment jubilat.

Quant a les Fires que es fan l’1 de setembre a la Casa dels Avis per tal d’apropar la festa a la gent gran, per primer cop enguany hi prendran part els balls, i es col·locaran  les persones residents a la Casa dels Avis de manera que el públic extern no els impedeixi una bona visibilitat, com havia passat en anys anteriors.

Cinc cartells i una revista cultural

Quant al programa de Fires, com s’havia anunciat fa un any, viu una transformació total ja que es converteix en una revista cultural, titulada Mirades, de la qual se’n tiraran 600 exemplars, i que constarà de dues parts: els actes pròpiament i uns continguts culturals relacionats amb Sant Sadurní.

De la imatge de les Festes se n’ha encarregat el dissenyador local Jesús Fariñas, que ha volgut resumir l’essència de les Fires al cartell, i ho ha fet en cinc cartells diferents que s’escamparan pel poble i que són al·legòrics dels cinc pilars de la festa: els timbalers, els balls populars, la Fil·loxera, els Diables i els Gegants.

Les activitats de nit es concentraran en dos escenaris diferents: un al parc de la Bòvila, amb concerts fins a les 3 de la matinada, i l’altre a les pistes del Gat Cendrer, on s’allargaran fins a la matinada. Enguany hi haurà propostes, segons l’escenari i el dia, per a públic adolescents, música indie, una actuació amb dos grups locals i també una de Cesk Freixas, entre altres. També hi haurà una nit d’humor i clowns, un concert de rock familiar (que vol acostar als infants la música que escolten els seus pares).

FER UN COMENTARI