Es redueix el nombre d’animals domèstics abandonats que entren al CAAD Penedès

0
343

Durant l’any 2020, en plena pandèmia del coronavirus, es van abandonar menys animals domèstics que l’any anterior. Segons les dades que ha presentat el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD Penedès), que gestiona la Mancomunitat Penedès-Garraf, l’any passat van entrar al centre un total de 1.412 animals que van ser recollits del carrer, dels quals 672 eren gossos i 740 eren gats. Això suposa una reducció del 14% respecte l’any 2019.

Els responsables del centre han explicat que aquesta disminució d’abandonaments és una conseqüència de la crisi sanitària, que ha fet augmentar la sensibilització que tenen els ciutadans en la cura i tinença dels animals domèstics. A més, el fet que els propietaris siguin ara més conscients de l’obligació a posar xip a la seva mascota, ha contribuït a tenir un major control sobre els animals que es troben i poden ser retornats a les seves llars. En total, durant l’any passat, més de la meitat de gossos i gats que es van recollir del carrer es van poder tornar als seus propietaris.

Menys adopcions de gossos 
Pel que fa a les adopcions, els ciutadans prefereixen adoptar abans un gat que un gos. Segons l’informe, durant l’any 2020 el CAAD Penedès va gestionar 509 adopcions de felins i en canvi només 372 de gossos, un 21% menys respecte l’any 2019.

Una altra de les dades que ha donat a conèixer la Mancomunitat és que en els darrers anys el CAAD Penedès està registrant l’entrada de més gossos de races considerares com a potencialment perilloses. Actualment, del total de gossos que hi ha al centre un 80% són d’aquesta tipologia.

FER UN COMENTARI