Es renova el moll pesquer de llevant del Port de Vilanova

0
1238
El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyat del patró major de la Confraria de Pescadors, Jaume Carnicer, en una visita a les obres.

Ports de la Generalitat ha iniciat aquests dies les obres de renovació del moll de llevant, situat a la dàrsena pesquera del port de Vilanova. Les obres han de servir per modernitzar el moll, una infraestructura que ja havia assolit la seva vida útil, en fer més de 25 anys que estava construïda.

El moll té una longitud de 190 m i està adossat a un vial de servei a través d’un eptit esgraó. L’actuació preveu eliminar aquest esgraó pujant el nivell del moll a l’alçada de l’esgraó per tal de millorar l’accés als pescadors i facilitar-los el treball en la descàrrega del peix i en la càrrega de les caixes i la resta dels estris de pesca. Així mateix, part de l’estructura d’aquest moll es renovarà i es reforçarà per potenciar el servei d’amarratge de les embarcacions.

Primer port en captures de peix

Al moll de llevant o moll de les xarxaires, anomenat així perquè és el lloc on les remendadores apedacen les xarxes de pesca d’encerclament, hi amarren una vintena d’embarcacions pesqueres: d’encerclament que pesquen peix blau, d’arts menors que es dediquen al marisqueig i els bots petits de llum. Aquests vaixells s’han traslladat a diferents molls de la dàrsena pesquera perquè els pescadors puguin continuar desnvolupant la seva feina mentre duren les obres.

L’activitat pesquera del port de Vilanova ocupa 211 pescadors que treballen amb 58 embarcacions. L’any passat, aquestes embarcacions van desembarcar 3.369 tones de peix, situant Vilanova com a primer port pesquer de la costa catalana en captures de peix, amb un preu de venda en llotja superior als 11 milions d’euros.

Els treballs, inclosos en el Pla d’actuacions 2018, tenen un import de 211.000 euros i es preveuen enllestir a finals de juliol.

FER UN COMENTARI