“La Festa Major de Vilafranca 2020, no es farà”, així de taxatiu s’ha mostrat l’alcade de Vilafranca, Pere Regull, aquest dimarts a la tarda per anunciar que la més típica finalment se suspèn.

Ajuntament i administradors van reunir-se dilluns al vespre i van decidir, de mutu acord, suspendre la més típica motivats per la situació sanitària actual, amb diversos rebrots al país i amb una comarca confinada, i per l’alarma social generada. “Sempre vam dir que faríem una Festa Major responsable i ara mateix fer la Festa Major no ho seria”, ha explicat Pablo Sancho, un dels administradors.

L’alcalde ha subratllat la feina feta pel quintet administrador i ha apuntat que cap administració ha patit i ha treballat tant com aquesta, ja que a principis d’any tenia ja tota la festa organitzada i que a finals de juny havia elaborat un pla B “molt ben travat i molt segur, però que xocava amb l’alarma social”.

Preguntats per si es pensava fer algun acte alternatiu, els administradors han explicat que ara per ara no tenen res previst i que a mesura de com vagi evolucionant la situació sanitària es podrien plantejar fer algun acte simbòlic, tot i que, “ara mateix pensem en el no-res”, ha reblat Sancho. En aquest sentit, Pere Regull, ha comentat que fa unes setmanes la situació era molt diferent de la d’ara i que es fa difícil imaginar com serà d’aquí a gairebé dos mesos: “Fa dos mesos la situació era tan dura que llençar un missatge positiu era bo perquè la gent veiés la llum al final del túnel, però la situació actual ha canviat, hi ha unes dades sanitàries que ens preocupen i una alarma social generalitzada i transversal que fa que no puguem plantejar-nos tirar endavant la Festa Major”. Regull ha anunciat també que davant la previsible arribada de temporers per la verema, l’Ajuntament està mantenint converses amb la Generalitat per evitar situacions com les que s’han pogut donar al Segrià.

Samarretes i estampa

El que sí que hi haurà aquesta Festa Major serà les samarretes i tot el marxandatge que des de fa dues setmanes s’ha començat a vendre i l’estampa. Joan Hurtado “Canano” farà l’estampa d’aquest 2020 tal com estava previst i també serà l’encarregat de fer la de 2021. Pel que fa al pregó, s’ha anul·lat i els poetes Anna Gual i Jaume C. Pons, que l’havien de pronunciar enguany, ho faran l’any vinent. També repetiran els cinc administradors. L’alcalde fa unes setmanes els va oferir la possibilitat de repetir administració i avui han anunciat que accepten la proposta perquè “tot i que hem fet tot el procés, la Festa Major de 2020 no l’arribarem a administrar i tenim ganes i il·lusió de fer-ho”, ha explicat l’administradora Núria Rovira.

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI