Es torna la sorra acumulada al port de Segur de Calafell a la platja que l’ha perduda

0
405

L’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa nous treballs per pal·liar la pèrdua de sorra als punts més afectats pels temporals a les platges del municipi. Des de finals de la setmana passada, la sorra acumulada al mur del passeig marítim, a la zona de ponent del Port de Segur, és traslladada als indrets més erosionats i les màquines l’estenen de forma que quedi un perfil de platja el més suau possible.

Cal un perfil suau

Segons explica el tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos, “està demostrat que les platges de perfil suau són més resistents”. I afegeix que “la sorra acumulada a tocar del passeig no fa cap funció, pot aprofitar-se per cobrir altres sectors i, a més, aquesta operació ens permet retirar una vegetació que colonitzava aquest espai”. Es tracta d’un tipus de sorra que, tot i no ser espècie invasora, no és pròpia de l’ecosistema i és molt difícil d’eradicar. Però si es deixa vora el mar, la salinitat fa que es desintegri sola sense cap efecte sobre el medi ambient.

Aquests treballs són previs a una nova fase del projecte de naturalització de les platges, amb la regeneració dunar, que començarà en els propers dies i que també té com a objectiu retenir sorra de forma natural. Com en el primer tram que es va fer de manera pilot fa tres anys, a la zona a renaturalitzar s’hi escamparan algues marines portades a la costa pels mateixos temporals.

FER UN COMENTARI