Esmenes de VeC per valor de 18 milions per a Vilafranca

0
1402
Ramon Arnabat, la diputada Sònia Farré i Toni Peñafiel, a l'estació de trens de Vilafranca.

Dins la bateria d’esmenes que En Comú Podem ha presentat als pressupostos de l’Estat de 2017, n’hi ha quatre valorades en més de 18 milions d’euros que fan referència a propostes d’inversió per a Vilafranca, plantejades per Vilafranca el Comú. La més important és la de destinar els nou milions d’euros amb què un estudi valora la reforma integral de l’estació de trens de Vilafranca i que resoldria mancances com la del pla d’evacuació poc segur, les inundacions quan plou, el fet que no puguin estacionar-hi a la via morta trens de doble comboi (perquè és massa petita) o també que no pugui ser punt de partida d’una línia directa amb destí Tarragona.

Una altra esmena important recupera el compromís de pagar la cobertura de la via a terços entre l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat, amb la qual cosa cada administració hi hauria de posar 7,6 milions (la darrera voluntat estatal és que es faci càrrec de tot el cost l’Ajuntament). VeC informa que el pressupost de la Generalitat de 2017 ja contempla la seva part i que l’Ajuntament està en disposició de fer-hi front quan s’hagin resolt els problemes de vibracions i sorolls del tram fins al pont de Moja no cobert. En aquest sentit, el preu fixat de 7,6 milions per banda ja contempla aquesta cobertura, que de moment no té el compromís estatal de fer-se.

Les altres dues esmenes són destinar un milió d’euros per acabar les obres del Vinseum i la cessió de l’edifici de la caserna a l’Ajuntament sense cap cost (el seu valor és de 620.000 euros) a fi de poder-lo enderrocar i donar-li algun ús a l’espai ara degradat.

FER UN COMENTARI