Les esquerres del Vendrell alcen la veu contra el transfuguisme

0
2305

Els tres partits d’esquerres que són a l’oposició a l’Ajuntament del Vendrell han presentat una moció per ser debatuda en el proper Ple que demana la condemna del transfuguisme i, en conseqüència, que l’últim cap de llista d’ERC, Josep Marrasé, sigui expulsat del govern municipal. A l’empara del fet que tots els partits presents a l’Ajuntament (excepte la PxC) han signat el Pacte contra el Transfuguisme i també el Codi de Bon Govern de la Diputació de Tarragona, ERC, Som Poble i Sí Se Puede no veuen cap motiu pel qual la moció no pugui prosperar, segons Rubén Suan (Som Poble).

ERC encara va més enllà i la seva regidora Eva Mata demana al propi Marrasé que renunciï a l’acta de regidor i, en conseqüència, retorni al partit el seu seient a l’Ajuntament. Mata considera “una falta d’ètica i una deslleialtat” el fet que Marrasé segueixi com a regidor, atès que en aquests moments “ja no representa” els ciutadans que van votar-lo com a membre d’ERC. Al seu entendre, l’únic motiu pel qual no plega del govern és els 25.000 euros anuals que deixaria de percebre en cas d’haver passat a l’oposició, com ha fet ella.

Segons Òscar Blasco (Sí Se Puede), el veritable motiu del transfuguisme de Marrasé és preservar la continuïtat del bipartidisme que hi ha hagut invariablement al Vendrell des de la recuperació de la democràcia l’any 1979: “hi ha hagut deu legislatures seguides de governs alterns de CiU i PSC i ara es fa un atac perquè no canviï res”.

Rubén Suan (Som Poble) qualifica el transfuguisme de “frau democràtic”, i més en el moment en què es produeix, quan “per primer cop hi ha a l’Ajuntament un debat obert amb la possibilitat de recuperar un servei públic que fa dècades que és a mans de FCC”. Davant les rèpliques de l’alcalde Martí Carnicer que no hi ha transfuguisme perquè el trencament d’ERC no altera les majories al Vendrell (el govern local de PSC-CiU-Marrasé segueix en minoria), Suan posa l’exemple del darrer Ple, en què gràcies al vot del trànsfuga el govern va impedir que s’aprovés fer un estudi sobre la municipalització del servei de neteja viària i de les platges. Això ha fet dir a Suan que “Marrasé ha passat del grup municipal d’ERC al grup municipal de FCC”.

FER UN COMENTARI