“Estacions elementals”, primer poemari de la vilafranquina María Rodríguez Sandía

0
165

La vilafranquina María Rodríguez Sandía ha publicat recentment el seu primer llibre de poemes, titulat Estacions elementals (editorial Neopàtria), del qual en va fer la presentació pública ara fa un mes a l’Escorxador de Vilafranca, en un acte multidisciplinar en el qual també hi van intervenir el músic Roger Subirana, la cantant Esther López, el realitzador Pep Puig, l’escriptor David Monteagudo i l’actor Toni Regueiro.

A la contraportada, Rodríguez Sandía explica el perquè del títol: “Cada etapa vital és un cicle, una estació elemental i necessària que ens modela i ens apropa a intuir, potser a descobrir que l’Amor és per als autèntics, els que viuen en lloc de sobreviure”. L’autora d’Estacions elementals convida els lectors a arriscar-se, a sortir cadascú del seu “hivernacle” d’autoprotecció construït per sobreviure, i acceptar el “perill” exterior, “la vida i la mort, real o metafòrica”.

Tot i ser el seu primer llibre, anteriorment l’autora havia guanyat el premi de poesia local Luís Chamizo de 1996 i el segon premi de 1997. També va ser durant tres anys directora de l’escola de teatre EFIT del Casal de Vilafranca i va impulsar el premi de dramatúrgia Rosa Florido l’any 2012.

FER UN COMENTARI