Estrena còmoda del 4 de 8 dels Bordegassos de Vilanova

0
1058

Els Bordegassos de Vilanova van tenir diumenge una estrena còmoda, plàcida, del primer castell de vuit de l’any. El primer 4 de 8 va arribar d’hora, en la diada de Sant Jordi a la plaça de la Vila vilanovina, i va presentar una execució més que notable, que fa presagiar una nova temporada de carro gros almenys com la de l’any passat, si no millor. El primer castell de vuit amb Mario Marco com a cap de colla semblava un més dels molts que es fan a finals de temporada, com si no hi hagués hagut aturada hivernal. Bones mides, a la primera, ascens amb convicció, ritme compassat, segur en tots els pisos, aleta tranquil·la i baixada sense haver de forçar. Tot rodat. I d’entrada, ja en primera ronda.

Va ser l’inici d’una diada àgil, amb castells de vuit per part de les tres colles. Els vilanovins ja havien fet la feina a la primera, i en les rondes successives es van limitar a seguir rodant castells ja assolits, com el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla, per acabar amb el vano de 5. Abans de començar els castellers vilanovins també van alçar un pilar de 4 en què l’enxaneta va desplegar una pancarta amb el missatge Tots som Bernat, dedicat al jove jugador del planter del CP Vilanova que enguany està apartat de les pistes per motius de salut. La colla també es va fer una foto de grup amb la pancarta.

La Colla Joves de Valls va completar-hi la seva primera clàssica de vuit de la temporada: 3 de 8, 4 de 8, torre de 7 i dos pilars de 5 franquejats per dos espadats de 4, mentre que els Castellers de Barcelona van fer torre de 7, 4 de 8, 5 de 7 i pilar de 5 .

FER UN COMENTARI