Estrena d’escala de 10 amb faixa verda i tres pilars de 5 per sota nets que il·lusionen

0
400

La marató d’actuacions del mes d’agost dels Falcons de Vilafranca està essent molt fructífera i ha deixat ja com a figures més destacades la primera escala de 10 de la temporada, dissabte al vespre a la festa major de Sant Quintí, i tres pilars de 5 aixecats per sota i deixats nets, que es podrien convertir en l’anhelat pilar de 6 per sota per la festa major de Vilafranca.

L’actuació més destacada va ser la de la festa major de Sant Quintí, la segona plaça dels de la colla falconera, on van actuar per 46è any consecutiu (cercavila i actuació). Hi van fer aquesta primera escala de 10 de 2019, cinc pilars de 3, el 3 de 6, una meritòria pira 6×5 i un pilar de 5 per sota net que només va quedar en carregat ja que va fer llenya en la descarregada. Però aquest pilar no és flor d’un dia, i ja l’havien descarregat a primers de mes a les Cabanyes, i el van repetir diumenge passat a Castellbisbal, on també van alçar l’escala de nou, van fer un intent desmuntat de pira 5×5, dues torretes, sis pilars de 3, el 3 de 6 o castell, dos ventalls, la piràmide drets de 4 i dos pilars de 4 per sota alhora.

Primera escala de deu de l’any dels Falcons de Vilafranca, a Sant Quintí.

El primer cap de setmana d’agost van actuar a les Cabanyes (dia 3) i la Riba (dia 5). Al poble de l’Alt Penedès, a més de l’espadat de 5 net, van aixecar quatre pilars de 3, una piràmide drets de 4, la pira 5×5, el castell, la torreta, l’escala de 8 o diversos pilars de 4 aixecats per sota i algun ventall, tot en cercavila, acabant amb una actuació a la plaça del Centre Cultural i Lúdic, consistent la pira 6×5, l’escala de 9, el castell amb agulla. I a la Riba (Alt Camp) plantaven un reguitzell de figures com el pilar de 4 d’entrada a plaça, una escala de 8, la pira 5×5, la torreta, la piràmide drets de 4, el castell, dos ventalls, la piràmide de 4 acotats i un pilar de 5 aixecat per sota

Finalment, pel pont de la Mare de Déu d’Agost els Falcons es desplaçaven al País Basc, amb actuacions a Ondarroa, Sant Sebastià i Gernika, els dies 14, 15 i 16. A Ondarroa hi van fer dues escales de 9; les pires 5×5, 5×4 i 6×5; el pilar de 5 per sota (i un altre a Gernika dos dies després), la piràmide drets de 4, el castell, dos ventalls, torreta, l’escala de 8 i dos pilars de 4 per sota. És destacable també l’escala de 9 que van plantar davant d’una gernació i amb la façana de l’Ajuntament de Donostia com a teló de fons, que escala va ser portada del suplement que el Diario Vasco dedicava a la Semana Grande de San Sebastián.

FER UN COMENTARI