Exhibició de poder dels Castellers de Vilafranca per Fires de Maig, amb el 5 de 8 i el pilar de 7 com a destacats

0
254

Els Castellers de Vilafranca van fer diumenge al migdia a la diada de Fires de Maig tota una exhibició de força, ja que hi van estrenar d’una tacada tres castells de nivell, com són la torre de 8 amb folre, el pilar de 7 folrat i el 5 de 8. No hi van tirar el primer 3 de 9 amb folre, però tampoc es va trobar a faltar, ja que amb aquests tres castells, juntament amb el 4 de 8 amb agulla completen ja, tot just començada la temporada, tota la gamma de castells de vuit, fet que demostra molts castellers de tronc en bon estat de forma i també molta canalla a punt. I això és la millor garantia per tenir una temporada d’èxits.

Pilar de 7 amb folre (foto: Castellers de Vilafranca).

Els verds van començar amb el segon 4 de 8 amb agulla de la temporada, i que pot tornar a esdevenir castell franquícia. A partir d’aquí, van començar a arribar les estrenes una darrere l’altra: la torre de 8 amb folre, remenada durant el descens; un 5 de 8 que no feien els verds des de fa quatre anys i que va donar la sensació que enguany pot formar part del seu repertori habitual; i un pilar de 7 amb folre que només va passar angúnia quan l’enxaneta era dalt de tot de l’espadat.

La diada no es va fer finalment a l’antiga, sinó ronda a ronda, per l’absència de la Jove de Vilafranca; i això també va animar els de Cal Figarot a fer un quart castell i no acabar tard, el 7 de 7.

Els Xicots de Vilafranca tot just feia una setmana que havien descarregat 3 i 4 de 7 en una mateixa diada. Amb canalla nova i pocs castells encara realitzats a plaça, van repetir els dos castells bàsics de set i com a tercer castell es va apuntar el primer 4 de 7 amb agulla del curs, amb molt de treball a nivell de terços. Van acabar amb diversos pilars de 4.

4 de 7 amb agulla (foto: Xicots de Vilafranca).

FER UN COMENTARI