El vendrellenc Enric Rovira i la llorencenca Sandra Borrell emprenen dilluns un viatge solidari d’un mes i mig al Nepal, sota l’empara de l’ONG Smiles for Children, per representar espectacles de pallassos, danses i músiques (tot molt participatiu) en orfenats, hospitals, escoles i centres de disminuïts de la vall de Rolwaling. Els materials amb què treballaran, en sintonia amb el que trobaran en un país devastat pel terratrèmol que fa un any i mig va provocar 9.000 víctimes mortals, seran molt bàsics, reciclats, com paper de diari, fustes, olles i tot el que tinguin a mà.

Xavi Mitjans, de la vendrellenca Smiles for Children, afirma que “el Nepal és una plaça fàcil perquè qualsevol cosa que facis la reben amb entusiasme; i és molt probable que no hagin vist un pallasso mai a la vida”.

Enric Rovira, que ja hi ha viatjat diverses vegades, explica que la canalla al Nepal “tenen un dia a dia molt trist, monòton”, per això pensa que “és fonamental que riguin i s’oxigenin durant una o dues hores”, encara que sigui, com diu Carles Castelló (Smiles for Children), jugant al joc del mocador, a sacs o a pica-paret.

Abans de fer el viatge, Rovira i Borrell van fer una prova pilot de fer espectacle a la Bisbal; quan tornin del viatge, plantejaran traslladar-lo a escoles i explicar la seva experiència al Nepal.

FER UN COMENTARI