Exposició a Mataró amb 15 dracs de la constructora vilafranquina Dolors Sans

0
1309

La colla de diables de Mataró organitza del 5 al 29 de maig la tercera Mostra de Bestiari festiu, amb la participació de 15 dracs i un capgròs de foc dissenyats i construïts per l’escultora vilafranquina Dolors Sans. La mostra s’anomena “Germans de Sans” i es podrà veure a la l’Ateneu de Mataró. Degut a la situació actual, no es podrà fer el cercavila de foc dels dracs, com era costum. El drac de la colla de diables de Mataró, el Basilisc, és una obra de Sans.

Els dracs que es podran veure a l’exposició són el de Bellvei, el Cabrotet del Vendrell, el Cérvol de Gelida (capgròs de foc), el Drac de Torroella de Montgrí, Griu d’Artesa de Lleida, Basilisc de Mataró, Drac Atzeries del barri de Gràcia de Barcelona, el Cancerber de Canovelles, el Sirius del barri del Poble Sec de Barcelona, el Drac petit de Montornès, el Gaudiamus del barri del Coll de Barcelona, la Godra de Caldes de Montbui, el Batraci de Teià, la Lea de Calella, la Víbria Jove d’Igualada i el Moll Fer de Mollet del Vallès. La peça més antiga és la Godra de Caldes de Montbui, de l’any 2000, i la més recent el Cabrotet del Vendrell, del 2019.

Dolors Sans és autora més de 250 figures de bestiari festiu. La pandèmia va fer que l’any passat no se’n poguessin estrenar cinc més, que estaven previstes, entre les quals un drac per a Sant Sadurní i un per a Calafell.

FER UN COMENTARI