Exposició de pintures sobre silenci, de Mercè Soler i Montse Virgili, a Vilafranca

0
370

L’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae, de Vilafranca, acull fins al 8 d’agost una exposició de pintures de les artistes Mercè Soler i Montse Virgili titulada “Assaig de silencis”. Es tracta d’una col·lecció de pintures que expressen el silenci en múltiples formes, situacions i causes. Silencis expressats amb diferents estils, dins el món de l’abstracció; els gestos i formes expressives que són pròpies a cadascú, així com les combinacions de colors, traços i gestos. També hi trobem diferents llenguatges, i diverses tècniques artístiques: silencis expressats en pintures grans, en acrílics, en sedes, silencis representats en tres dimensions, o silencis traspassats a la paraula, en paper. Diferències que, com un cercle, es tanquen una altra vegada en una idea comuna, treballada des de la diversitat, des de l’amistat i del treball artístic en paral·lel. Un treball que s’atura aquí però que resta obert a la interpretació de l’espectador, a les sensacions i pensaments que porten a altres sensacions i pensaments que ens fan créixer.

La mostra reuneix una quarantena d’obres, que es poden veure de dijous a dissabte de 2/4 de 7 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre i els diumenges i festius de 12 a 2 del migdia i de 2/4 de 7 a 2/4 de 9. L’aforament és limitat, segons la normativa vigent de cada moment, amb entrada lliure i gratuïta. És obligatori l’ús de mascareta per accedir a l’espai.

Dues artistes del Garraf

Les autores de les obres exposades són artistes residents al Garraf, i totes dues han rebut el mestratge d’Hermínia Antolinos i de l’escola d’Art de Vilanova, entre altres. Mercè Soler, nascuda a Barcelona i resident a Sant Pere Ribes, pinta per retrobar-se, per reconèixer-se, perquè la seva vida vibra a través dels colors i les formes; els darrers anys ha realitzat diferents exposicions individuals i col·lectives. Montse Virgili, nascuda a Vilafranca i resident a Vilanova, ha fet exposicions individuals a Barcelona i a la Galeria ISMES de Vilanova, i col·lectivament ho ha fet per tot Catalunya i per diversos països d’Europa. Virgili busca l’expressivitat en l’abstracció, la simplicitat de les línies i el color.

FER UN COMENTARI