Els Falcons de Vilafranca carreguen l’inèdit ventall de 5 en el 57è aniversari

0
2527

Els Falcons de Vilafranca van carregar el 6 de desembre al Casal en la seva diada de 57è aniversari el primer ventall de 5 de la història. Els de la faixa verda van fer una actuació d’alt nivell, amb figures dobles que requerien la participació de molts falconers i exfalconers, i s’havien fixat a més el repte de portar aquesta figura inèdita, que ja havien pogut aixecar a assaig. La dificultat, però, és extrema, i en una primera temptativa se’ls va resistir; però no van defallir, hi van tornar i la van poder coronar.

El ventall de 5 és un pilar de 5 en què el segon es deixa anar de mans per agafar a banda i banda dos menuts, que queden penjant als costats del pilar. Ara només els queda als Falcons seguir assajant per què tombi amb l’elegància que ho fan els ventalls.

 

ventall de 5
ventall de 5

El ventall va ser la figura que va tancar l’exhibició, que va començar amb dues escales de nou simultànies. Seguida de 12 pilars de 3 amb tombarelles; una pira 6/6, una pira 5/5 i una pira 4/4 simultànies; la piràmide drets de 5, la piràmide acotats de 4 i un 3 de 6 net simultanis; el primer intent de ventall de 5; dues torretes i la gens habitual estrella; i finalment el ventall de 5 carregat, per acabar amb el vano de 5. Van tocar per a ells els Grallers dels Falcons, mentre que els Ministrers de Vilafranca amenitzaven el temps d’espera entre figura i figura amb les seves cançons. Val a dir que la sala era plena de gom a gom.

Altres notes destacades del cap de setmana llarg d’aniversari falconer van ser el pregó a càrrec del basc Aitor Etxeluze; la cercavila i tronada del dia 8 al matí i dinar d’aniversari al migdia; i la 25a edició del Ral·li Falconer (dia 6), en què tots els participants havien d’anar disfressats de “Les tres bessones i la bruixa avorrida”.

FER UN COMENTARI