És FCC qui ha fet fora Eva Mata del govern del Vendrell?

0
3754

El Ple de dimarts a l’Ajuntament del Vendrell va posar llum sobre algunes de les foscors relacionades amb l’expulsió del govern de la regidora d’ERC. Eva Mata demanava en una moció municipalitzar el servei de neteja viària i platges, però després d’un llarg debat, va optar per “només” instar l’Ajuntament a cercar l’opció de gestió més “eficient i sostenible”, ja fos directa o indirecta. I aquí es van posar en evidència les contradiccions del govern local de PSC-CiU-trànsfuga, que hi van votar en contra i van rebutjar-ho gràcies a les abstencions de C’s i el PP. La PxC, Som Poble i Sí que es Pot van donar suport a ERC.

Mata va assegurar que “qui m’ha fet fora del govern no ha estat l’equip de govern, sinó FCC”, la concessionària que té adjudicat el servei des de 1999 i que s’ha anat prorrogant in saecula saeculorum. L’afirmació era contundent, però la seqüència de declaracions al plenari si més no deixa una ombra de dubte.

Debat públic/privat
Rubén Suan (Som Poble) recordava que un any enrere havia demanat un informe a la secretària municipal per saber quina era la millor opció de gestió (pública o privada). I que l’informe no s’havia fet. En paral·lel, Kenneth Martínez (PSC) qüestionava la moció perquè demanava la municipalització directament, sense preguntar-se quin era el millor model. Però quan Eva Mata va accedir a trobar la millor opció (pública o privada), el govern s’hi va seguir oposant. I això que Martínez (abans de votar) va dir i insistir que no es posicionaven sobre si gestió directa o indirecta. En paral·lel, Suan replicava que el mateix alcalde Martí Carnicer havia fet públic el dia abans que tenia intenció de treure un nou plec de condicions per adjudicar de nou el servei, de manera que els seus arguments de “neutralitat” quedaven desmuntats. En aquest sentit, Òscar Blasco (Sí que es pot) els reclamava que “diguin clar que no volen municipalitzar”, i Suan parlava de “lliçó de cinisme i hipocresia de l’equip de govern”.

“Solució il·lusòria i falsa”
D’altra banda, l’argumentari governamental tenia com a base l’informe d’una assessoria externa que deia que no s’hi guanyava res municipalitzant (vegeu pàgina anterior). L’alcalde etzibava que “tot el muntatge d’ERC es basa en una solució il·lusòria i que és falsa”. També explicava que els sindicalistes d’FCC li havien dit que no volien ser treballadors municipals. Blasco va replicar: “què vol que diguin els treballadors? que l’amo els maltracta?”. I August Armengol (PxC), finalment, replicava al govern que la municipalització, segons l’informe demanat, suposa augmentar la plantilla (serien laborals, no pas funcionaris), també cobririen els pics de servei de l’estiu i a més es podrien contractar persones que ara van a Serveis Socials, de manera que tothom hi sortiria guanyant.

Mata va acabar dient que els carrers “estan molt bruts” i que FCC “no deixarà un euro per guanyar”.

FER UN COMENTARI