El departament de Cultura de la Generalitat ha inscrit la Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. Creat ara fa 10 anys, al Catàleg hi consten totes les festes, celebracions comunitàries i elements festiu que compleixin els requisits establerts del patrimoni festiu de Catalunya. Estar inclòs dins del Catàleg, és un pas previ per tal que la Festa de la Fil·loxera pugui ser objecte de reconeixement especial com a Festa tradicional d’interès nacional, ja que compleix tots els requisits necessaris establerts.

La Festa en xifres
Amb el foc i la música com a principals protagonistes, la Festa de la Fil·loxera recorda, cada 7 i 8 de setembre, com a finals del segle XIX els sadurninencs van superar la plaga de la fil·loxera que va arrasar les vinyes del municipi.

L’Associació Festa de la Fil·loxera augmenta, any rere any, el número d’associats que forment part de l’entitat, xifra que actualment està aprop d’arribar als 1.300. Mostra d’aquesta massa associativa són els més de 200 nens que participen a la Festa infantil del dia 8 al migdia o les més de 200 persones que fan possible la Festa de la Fil·loxera que té lloc cada 8 de setembre a la Plaça de l’Església.

2017: any d’aniversaris
L’Associació Festa de la Fil.loxera ja comença a preparar l’edició del 2017, que estarà marcada pel 25è aniversari de la Festa de la Fil.loxera infantil, el 30è aniversari de l’aparició de les 30 fil.loxeretes i el 15è aniversari de la Fil.loxera dels avis.

FER UN COMENTARI