La Fundació Pinnae ha presentat el programa del Festival de Música i Veu que tindrà lloc entre els mesos de gener i juny a l’Auditori del Fòrum Berger i Balaguer. I com a novetat, enguany el festival pren una dimensió solidària, ja que destinarà un 10% de la recaptació a la Fundació l’Espiga.

La filosofia del Música i Veu és apropar al públic propostes musicals d’estils diferenciats i, a la vegada, promocionar joves talents. Així doncs, el festival arrencarà el 22 de gener amb el duo Degas, format pels joves acordionistes Ander Telleria i Mateja Zenzerovic. El 12 febrer serà el torn de la jove pianista cubana Karla Martínez, flamant guanyadora del 46è Concurs de Joves Intèrprets de Piano i dues setmanes després, tornaran al Festival dos vells coneguts: Joan Chamorro i Andrea Motis, que interpretaran grans èxits dels clàssics del jazz i el blues.

Els dos concerts de març estaran protagonitzats per Big Mama & Quartet, una de les grans veus del jazz i el blues del país, i Agnès Maurio, una de les violistes amb més projecció internacional del moment i que per a l’ocasió s’acompanyarà del pianista Benedek Horváth.

El primer concert d’abril serà Serrat sense Serrat, un espectacle on dos pianistes interpreten cançons del cantautor. El quartet de corda Cosmos Quartet, arribarà al Fòrum Berger el 30 d’abril. Li prendrà el relleu, ja al mes de maig, Leon & Factory Soul, un grup de vuit músics que versionarà grans temes soul i funk. El trio de veus negres The Sey Sisters seran al festival el 28 de maig amb un programa que inclourà temes gospel i música africana. L’encarregada de tancar el Música i Veu serà la mezzo Cristina Segura, amb una gala lírica en la qual estarà acompanyada del pianista Josep Surinyac.

FER UN COMENTARI