El festival Pau Casals es reinventa: la meitat de concerts concentrats en 15 dies

0
1196
Amandine Beyer and Gli Incogniti actuaran el 15 de juliol

Dimarts va tenir lloc al Caixa Forum de Barcelona l’acte de presentació del Festival Internacional de Música Pau Casals, que en la seva 37a edició es reinventa, sota la direcció artística del músic francès Bernard Meillat. La principal novetat de l’edició d’enguany és que els concerts es concentraran en quinze dies (del 13 al 24 de juliol), en comptes de fer-ho al llarg d’un mes i mig (solia anar de mitjan mes de juliol a finals d’agost) i, en conseqüència, el nombre de concerts també es redueix considerablement, a la meitat. L’alcalde del Vendrell Martí Carnicer va dir durant la presentació que la intenció amb del nou format és de reforçar-ne la projecció internacional.

El lema del festival, “Els compositors estimats de Pau Casals”, ja indica quina és la voluntat de l’organització: portar a l’auditori Pau Casals músics que es consideren deixebles seus i que interpretin concerts que estimava el músic vendrellenc. Amb el violoncel com a fil conductor.

El pressupost serà de 150.000 euros, lluny dels vora 300.000 a què va arribar abans de la crisi. Tots els concerts a 2/4 de 9 del vespre i poden comprar entrades per concert (amb preus d’entre 24 i 27 euros) o amb un abonament per a tots els concerts per 140 euros. Hi haurà un bus llançadora abans de cada concert des del Vendrell (gratuït per als abonats).

El concert inaugural anirà a càrrec del violoncel·lista Alban Gerhardt i del pianista Steven Osborne, que tocaran peces de Bach, Rachmaninoff, Debussy i Shostakovitch!; dos dies després actuaran Amandine Beyer and Gli Incogniti, amb peces de Bach i Vivaldi; el diumenge 16 ho faran Renaud Capuçon (violí) i Guillaume Bellom (piano), amb peces romàntiques de Schubert, Beethoven i Strauss; el dia 19, el concert es traslladarà a l’església parroquial, amb l’organista Benjamin Alard, que buscarà la connexió Bach-Vivaldi. Serà mitja hora més tard, a les 9 del vespre, i al preu de 15 euros.

L’endemà dijous, el pianista Richard Goode protagonitzarà el concert “Llum i ombra en Mozart i Beethoven”, a l’Auditori. L’habitual presència de l’Orquestra Camerata XXI serà el dissabte 22, en aquest cas acompanyada pel pianista Jean-Bernard Pommier, i el concert “La potència i el poder de la corda”, amb peces de Mendelssohn, Mozart i Dvorák. La cloenda anirà a càrrec de Quatuor Zaïde (un quartet de tres violinistes i una cel·lista) acompanyades d’Eric Le Sage (piano): tocaran Haydn, Mozart, Schumann i César-Auguste Franck.

FER UN COMENTARI