El Festival del Xató de Vilanova troba el seu lloc al Mercat de Mar

0
1070
Josep M. Sánchez, Oriol Castro i Pere Cayuela van ser investits, en un acte dirigit per Xavier Mestres.

El trasllat del 32è Festival del Xató de Vilanova i el Concurs Nacional del Xató Pere Tàpias al Mercat de Mar va omplir de gom a gom aquest espai diumenge matí, a l’igual que la placeta interior, a més de les diferents parades al carrer de la Llibertat i les taules per degustar el xató que es van instal·lar a la plaça de la Immaculada Concepció. Prova d’això és que es van esgotar les mil racions de xató que s’havien posat a la venda.

Un dels plats forts de la festa va ser el concurs de fer xató, que a partir d’enguany és memorial Pere Tàpies, per la seva tasca de divulgació del plat d’aquest Mestre Xatòleg, i que es va endur Maria Fuensanta Pineda. Hi va quedar segon, com l’any passat, Jordi Luz, i tercera Lorite Pérez.

També va ser investits com a Xatonaires d’Honor el xef Oriol Castro (ambaixador de la Ruta del Xató 2017/18) i els vilanovins Josep Maria Sánchez (gerent de Càtering Caserco i secretari de Menja’t Vilanova) i Pere Cayuela (cap de servei de la Regidoria de Promoció Econòmica). Va dirigir la investidura el xef vilanoví Xavier Mestres.

Val a dir que el jurat del concurs era format per Jaume Martí, president del Gremi d’Hostaleria; Jordi Corella, cap de comunicació de la Ruta del Xató; Guillem Mercader, director de DV Digital; Giovanna Mori, presidenta de Comerç de Mar; Mercè Inserser, de l’AVV del barri de Mar; i Eva Bolaño, directora dels Mercat Municipals.

FER UN COMENTARI