Fins a 20.000 euros d’ajuts per als viticultors que demostrin un 55% de pèrdues per míldiu

0
1093

La consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, ha anunciat aquest migdia des de la seu de l’Incavi a Vilafranca que el seu Departament ha aproovat 13 milions d’euros d’ajuts directes per a la pagesia amb vinyes que hagin estat especialment afectades per la plaga de míldiu de la present campanya. En concret, es donaran ajuts a fons perdut de fins a un màxim de 20.000 euros per explotació, sempre i quan el rendiment mitjà de la verema d’aquest 2020 sigui almenys un 55% inferior a la de l’any passat. La conselleria calcula que se’n beneficiaran un miler de pagesos i unes 11.000 hectàrees, i que rebran ajuts pràcticament tots els que facin producció ecològica.

La decisió s’ha anunciat després d’una reunió mantinguda amb els principals agents del sector: els sindicats Unió de Pagesos i JARC, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, la patronal AECAVA, l’Associació de Viticultors del Penedès i l’Associació Vinícola de Catalunya.

Els requisits per beneficiar-se d’aquesta compensació de les pèrdues ocasionades pel fong són un dels tres següents: ser jove agricultor, dedicar-s’hi professionalment o bé tenir explotacions agràries prioritàries. La previsió és fer pública la convocatòria d’ajuts durant la primera quinzena del mes de setembre; valorar cada expedient que es rebi (necessàriament un cop finalitzada la verema de 2020) durant el darrer trimestre de l’any i pagar les subvencions a principis del 2021.

FER UN COMENTARI