La Fira del Gall ajuntarà en un mateix espai el gall del Penedès i el gall de pagès

0
1029

Els galls del Penedès, els ànecs, galls de pagès, pollastres, galldindis, etc., és a dir, totes les parades d’aviram, compatiran el primer nivell del parc de Sant Julià, juntament amb l’estand de galls sacrificats, de manera que al segon nivell el Superceller compartirà espai amb la carpa de l’exposició d’aviram, enguany amb les races autòctones catalanes com a convidades: gallines de l’Empordà, de la Flor d’Ametller, del Prat i Pairal. També en aquest segon espai es faran el 9è concurs de raça de gallina penedesenca i el 3r concurs del millor color de closca d’ou de la gallina penedesenca. I a la part baixa, la Mostra de Cuina d’Aviram, amb 21 plats servits per set restaurants, a preus d’entre 5,5 i 7,5 euros la ració, maridats amb vins negres de la DO Penedès a preus d’entre 1,5 i 2,5 euros la copa.

La 353a edició de la Fira del Gall serà els dies 16 i 17 de desembre a Vilafranca i comptarà amb altres ingredients que la faran atractiva al públic, com cinc sessions de tast de vi dirigides i maridades amb formatges, embotits o gall del Penedès; un maridatge de música (a càrrec de l’ex Lax’n’Busto Salva Racero) amb vins de gamma alta i formatges Xerigots, dissabte a la tarda; la fira d’artesans a l’avinguda Catalunya, entre l’Era Enrajolada i l’Av. del Pla de Diable; la connexió de la Fira del Gall amb el Centre amb un trenet; el pregó a càrrec de la periodista i sommelier Ruth Troyano; i la 21ª Mostra de bestiari Festiu de Ploma, amb setze figures convidades, plantada a la plaça de la gastronomia i cercavila fins a la plaça de la Vila.

L’alcalde Pere Regull ha dit que “els que tenim aquesta autenticitat de productes de proximitat, com el gall o els vins, els hem de saber aprofitar” perquè són “cultura i tradició, però també economia, turisme i qualitat de vida per als d’aquí”.

Cada any l’IRTA fertilitza 40.000 ous de raça penedesenca; la meitat s’envien fora (a Alemanya, Madrid, València, Màlaga, on neixen i es crien els pollets) i la resta neixen aquí. A la Fira se’n venen uns 4.000, i la resta es van venent al llarg de l’any, al Penedès i mercats de Barcelona, principalment.

FER UN COMENTARI