Els dies 11, 12 i 13 de novembre se celebrarà a Vilanova la Fira de Novembre, considerada la fira multisectorial a cel obert més gran de Catalunya. La mostra arriba enguany a la seva 25a edició amb dues novetats significatives: una fira enogastronòmica, que tindrà lloc al llarg del cap de setmana als voltants del Castell de la Geltrú, i la primera Mostra de Col·leccionsime de Catalunya, que se celebrarà dissabte al Museu del Ferrocarril.

La fira enogastronòmica, organitzada conjuntament per Temps de Vi, el Gremi d’Hostaleria, Menja’t Vilanova i Node Garraf, comptarà amb la presència de cellers de la DO Penedès, expositors d’alimentació i showcookings en directe de la mà de restauradors locals, tot acompanyat d’actuacions musicals de petit format.

A la primera Mostra de Col·leccionisme de Catalunya, gestionada per l’Estació Nàutica, hi haurà més d’un centenar d’estands, que exhibiran peces de col·leccionisme de tot tipus. Un 30% dels expositors participants són locals i un 70% procedents d’arreu del país. La convocatòria ha estat un èxit, ha explicat la regidora Ariadna Llorens, que ha reconegut que s’ha hagut de penjar el cartell de complet sense poder encabir tota la demanda. Un dels grans reclams de la mostra serà l’exposició d’una col·lecció de motos de la prestigiosa marca catalana Bultaco.

Novetats a banda, la fira comptarà amb més de 200 estands dels diferents sectors d’activitat distribuïts entre la Rambla Principal, la plaça de la Vila, la Rambla de la Pau i el Parc de Baix a Mar, dels quals més d’un 30% són expositors locals. El certamen, com ja és habitual, comptarà amb la participació del teixit empresarial i acadèmic, amb l’organització de jornades tècniques a càrrec de l’ADEPG, la UPC, la Cambra de Comerç i el Col·legi d’Aparelladors, i de les entitats de la ciutat, que han programat fins a un centenar d’activitats paral·leles. No hi faltarà la tradicional trobada de puntaries de diumenge, que enguany es trasllada als voltants del Mercat del Centre amb més de 500 participants.

La fira s’inaugurarà divendres a les 12 del migdia,  amb la presència del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

Laza, Solsona i Sitges, carnavals convidats al Saló

Per segon any consecutiu, coincidint amb la Fira de Novembre, se celebrarà el Saló del Carnaval, en el marc del qual es donaran a conèixer diferents models de carnaval. Enguany les ciutats convidades a presentar la seva festa són Laza (Orense), que donarà a conèixer l’Entroidode, terme amb el qual és coneguda la festa del carnaval a Galícia; Solsona, una festa singular i amb personalitat pròpia basada en una paròdia carnavalesca dels gegants de la festa major; i Sitges, un dels més emblemàtics del país.

Al Saló ubicat a la plaça de la Vila s’hi podran trobar expositors dedicats a la indústria i l’artesania vinculada a la festa de carnaval. En paral·lel, se celebraran diverses ponències i una taula rodona de divulgació i coneixement dels diferents carnavals convidats que tindran lloc al Foment Vilanoví.

FER UN COMENTARI