Fira de Santa Llúcia de l’Arboç és sinònim de punta al coixí

0
1083

Entre divendres i diumenge tindrà lloc la Fira de Santa Llúcia de l’Arboç i Fira de la Punta al Coixí de Catalunya; dues fires en una que convertiran l’Arboç durant un cap de setmana en capital de comarca, i que fins atraurà públic de més enllà del Penedès. Un dels grans atractius i que la diferencia de la resta de fires de marcat accent nadalenc d’aquestes dates és el protagonisme que hi prenen cada any les puntes al coixí. Són centenars, si no arriben al miler, les puntaires que cada any es troben a vigílies de Nadal a l’Arboç, en una plantada i exhibició simultània com poques n’hi ha, el mercat de la puntaire i, com a colofó, la setena edició del Concurs Nacional de Punta al Coixí de Catalunya.

Si això passarà diumenge, també des de dissabte obrirà el mercat d’artesania, en horari de matí i tarda, des de la plaça de la Vila i el carrer Major fins a la rambla Gener i també el carrer Hospital fins a la placeta de la Figuera. Entre puntaires i artesania seran ben bé un centenar les parades que s’hi podran trobar.

Per a públic familiar
Això a banda, l’Ajuntament ha tingut interès enguany de potenciar les activitats infantils, com a pol d’atracció de públics de totes les edats, amb propostes tan variades com la presència del Pare Noel, espectacles de titelles, circ i animació itinerant, un tancat amb animals de granja a la plaça de la Figuera, entre altres. A més, el Garotet recollirà els xumets de tots els infants que ja són grans en el marc de la trobada de Bestiari Festiu (no de foc).

També són destacables les dues exposicions de pessebristes (una d’elles, de caganers) que hi haurà des d’avui divendres a la Casa de Cultura, al vestíbul del qual hi haurà un tió a qui es podrà deixar menjar, i el planetari que farà les delícies dels més petits dissabte i diumenge.

Finalment, per vuitè any consecutiu i amb més èxit de convocatòria que mai, set restaurants de l’Arboç oferiran els denominats “Menús de Santa Llúcia”, amb degustacions especials a uns preus molt raonables.

FER UN COMENTARI