Sense formació adequada ni planificació industrial al Penedès

0
1293
Albert Rodríguez (CCOO), Martí Sistené (FEGP) i Francesc Rica (UGT), al centre.

L’empresariat de la vegueria va convidar dimarts els màxims representants sindicals del Penedès a un esmorzar-col·loqui en el qual es va posar l’accent en una xacra de la qual la FEGP se’n ve queixant de fa temps, la manca d’una formació professional adequada a la demanda de feina de la zona. Francesc Rica (UGT) va reclamar la necessitat de crear una taula comarcal de formació, en complicitat amb el SOC, i Albert Rodríguez (CCOO) va dir que “educació i empresa són dues cares de la mateixa moneda” i que cal adreçar-se a l’empresa per conèixer les necessitats formatives.

L’altre eix central del col·loqui va ser al voltant del sector industrial. Rodríguez va dir que “ha de ser el motor” econòmic de la zona perquè dona sous més alts, i que en el cas del Garraf, tenint en compte la dependència del turisme, s’han de seleccionar molt bé els projectes industrials que s’hi permeten. Rica va denunciar que hi hagi una “nul·la política industrial” tant a l’Alt Penedès com al Garraf, en part a causa del fet que no hi ha majories absolutes que permetin a un únic partit desplegar projectes com el de l’Eixample Nord a Vilanova; es va lamentar de “l’excessiva aposta pel sector serveis” i va reclamar que es desenvolupi més sòl industrial, però concentrat en zones determinades i no disseminats per tots els pobles del Penedès.

Altres demandes sorgides en el debat van ser la de tenir almenys un Jutjat del Social a Vilanova i/o Vilafranca; i transformar molts dels contractes temporals que es firmen per a feines que en realitat són estables per contractes indefinits, per reduir la precarietat.

FER UN COMENTARI