Fotolineres, més carril bici i renovació del Centre Àgora: Vilafranca avança cap a la sostenibilitat

0
421
A l'aparcament de l'Àgora s'hi han instal·lat set carregadors per vehicles elèctrics. // LA FURA

Aquest dimarts al matí el tinent d’alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, juntament amb el regidor de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort i l’alcalde Pere Regull, han presentat tres nous projectes que contribuiran a la sostenibilitat del municipi aquest mateix any.

La primera millora que s’ha presentat són les dues fotolineres situades a l’aparcament del Centre Àgora, que disposen de dotze places, sis punts de càrrega per vehicles elèctrics i un per a bicicletes elèctriques. Aquestes fotolineres duen incorporats uns panells fotovoltaics que s’utilitzen per la recàrrega dels vehicles que s’hi endollin i també per al funcionament energètic del Centre Àgora, punt de trobada d’empreses i entitats relacionades sobretot amb el vi i l’agricultura.

“Aquests set carregadors elèctrics suposaran un estalvi de 14 tonelades de diòxid de carboni” apuntava Romero. “Tota l’energia que generen aquestes plaques s’aprofita, no sobra res, i tot s’utilitza o bé per a les càrregues dels vehicles o bé per al sumbinistrament energètic de l’edifici de l’Àgora”.

Joan Manel Montfort, Pere Regull i Francisco Romero. // LA FURA

Pel què fa al carril bici, el tinent d’alcalde apuntava que a les properes setmanes ja es començarà a construir, i que s’estendrà des de la rotonda entre l’avinguda Tarragona i l’avinguda del Vendrell fins la depuradora d’aigües residuals: “amb el primer tram es facilitarà que els 2.000 treballadors de les 200 empreses que hi ha repartides als cinc polígons industrials de les rodalies de Vilafranca puguin anar a treballar a peu, amb bicicleta o amb patinet; i quan finalitzem tots els carrils es podrà anar des dels Monjos fins les Cabanyes de manera totalment sostenible” afegia el regidor Montfort.

La readequació del parc de l’Àgora sumarà 250 metres quadrats a les instal·lacions i s’aprofitarà per millorar l’eficiència energètica i la climatització d’aquest “viver d’empreses i hotel d’entitats”.  El regidor de Promoció Econòmica ha assegurat que la remodelació ha de servir perquè l’Àgora sigui “un referent en tot allò relacionat amb projectes com l’Ecosistema d’Innovació o Penedès Circular”.

Finalment, l’alcalde Pere Regull ha assegurat que cal apostar pel medi ambient i que qui no ho faci en ple segle XXI “se’quivoca”. Regull explicava que la promoció econòmica ha d’incloure la sostenibilitat, i apuntava que “el Penedès encara és una zona verda i s’ha de mantenir així”.

 

FER UN COMENTARI