Fran Perona i Antònia Pulido, mà dreta i mà esquerra d’Abigail Garrido a Sant Pere de Ribes

0
643
Govern municipal de Sant Pere de Ribes.

El nou equip de govern socialista per a la legislatura 2019/23 ja està en marxa. L’alcaldessa Abigail Garrido ha donat a conèixer l’organigrama de govern, que es farà efectiu el proper 9 de juliol, quan se celebri un ple extraordinari per donar compte oficialment del cartipàs i s’aprovaran les dedicacions i retribucions de cada membre. Un mer tràmit ja que l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes hi estrena una majoria absoluta de 12 regidors del PSC, cinc més que en l’anterior mandat.

Cinc dels set regidors que van acabar l’anterior mandat repeteixen. Són la mateixa alcaldessa, Fran Perona, que tindrà molt de poder dins el govern (Urbanisme, Urbanitzacions i Hisenda, entre altres), Josep Moya (amb Cultura i Esports de Ribes), Francisca Carrasquilla (Educació, Gent Gran i Tinença d’Animals) i Adrià Solà (Cultura de les Roquetes i Joventut). Antònia Pulido és la núm. 2 de l’alcaldessa, primera tinent d’alcalde i responsable de Planificació Estratègica, Turisme, Participació Ciutadana, Salut, Civisme i la nova regidoria d’Igualtat de Gènere, Feminisme i LGTBI. Juan García portarà Comerç, Consum i Fires; David Navarro, Esports de les Roquetes i programació esportiva; Josep M. Llopart, FP, Sefed i Escola d’Adults; Ana Herrero, Desenvolupament econòmic, Serveis Socials, Ocupació i Habitatge; Montserat Vico, mobilitat, medi ambient, transició energètica i projectes europeus; i Sandra Shimazu, Cooperació, Diversitat i Agermanament. L’alcaldessa es reserva per a ella els afers de la Policia Local.

Abigail Garrido ha destacat entre les prioritats del proper quadrienni ampliar la participació ciutadana, aprofitar la tecnologia per millorar l’eficiència energètica, crear una plataforma de serveis a les persones per tal que la gent gran i dependents puguin estar el màxim de temps a casa, millorar el tractament de residus, la sensibilitat vers la igualtat de gènere i la orientació sexual i també el benestar animal. Així mateix, ha anunciat la creació del consell ciutadà i del consell de joves.

L’anunci del nou cartipàs i repartiment de funcions s’ha fet davant del CAP de les Roquetes, simbòlicament, per expressar la seva denúncia per la manca de pediatres tant al CAP de Ribes com al de les Roquetes, i també per reclamar que els dos ambulatoris puguin obrir les 24 hores del dia. Queixes que dijous va traslladar Garrido a la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, acompanyades de 1.431 firmes de suport recollides les últimes setmanes.

FER UN COMENTARI