El PSC presenta un Pla de Manteniment Integral per barris que vol que lideri l’alcalde i que es basi en la innovació

 

El candidat del PSC a l’alcaldia de Vilafranca, Francisco Romero, ha anunciat que en cas de ser escollit es dedicarà “en cos i ànima a Vilafranca” i no acceptarà cap altre càrrec institucional, convençut que la vila es mereix un alcalde amb dedicació exclusiva.

A banda d’aquest anunci, Romero ha anunciat que un dels eixos del programa del PSC: el Pla de Manteniment Integral per barris que estaria liderat pel mateix alcalde i per un equip tècnic que es desplaçaria cada trimestre als barris per copsar les necessitats i planificar les intervencions a dur a terme. “Fins ara el manteniment es fa a requeriment i això fa que hi hagi moltes diferències entre els barris. Nosaltres el que proposem és planificar, anticipar-nos i fer actuacions proporcionals arreu”, comenta el cap de llista.

A més, els socialistes volen aplicar la innovació en l’àmbit del manteniment i calculen que això podria revertir en un estalvi d’entre un 10 i un 15% “cosa que ens permetria ser més eficients i dedicar més recursos al manteniment”.  Romero explicava que l’Ajuntament destina 400.000 euros del seu pressupost a temes de manteniment (senyalitzacions, reparació de paviment i voreres, etc.), 1’4 milions d’euros en la neteja viària i 1’1 milions en manteniment de zones verdes. En aquest sentit apuntava que aplicant la innovació en els grans contractes es pot arribar a duplicar el pressupost, sense apujar impostos. Com a propostes assenyalava la instal·lació de sensors en tots els contenidors de brossa per saber quan estan plens i així optimitzar les rutes de recollida, o els sensors instal·lats als vehicles públics per detectar la qualitat del paviment i esvorancs, o bé els sensors d’humitat col·locats a zones enjardinades que permeten ajustar el reg. “Cal coordinar el manteniment de la via pública des de l’alcaldia, cal fer-ho per barris i aplicant la innovació en els grans contractes”, concloïa Romero.

 

FER UN COMENTARI