Freixenet es mobilitza en suport a Ucraïna

0
306

Davant la greu crisi humanitària que s’està produint a Ucraïna, el Grup Freixenet s’està mobilitzant per ajudar les persones refugiades en el marc del seu compromís amb la solidaritat i els drets humans.

En primer lloc, ha fet una donació d’1,5 milions d’euros que s’han destinat, a parts iguals, als programes d’ajuda d’emergència sanitària per a Ucraïna d’UNICEF i Welthungerhilfe, una de les organitzacions socials més grans d’Alemanya que es dedica al desenvolupament i l’ajuda humanitària. A més, Henkell Freixenet ha ajudat els seus empleats a Ucraïna donant-los tot el suport necessari.

D’altra banda, a Espanya l’equip d’empleats solidaris de Grup Freixenet que formen part del projecte Teaming, microdonacions a projectes socials, ha decidit destinar la donació a Clean Community Association per al projecte www.AyudamosUcrania.org. Aquesta iniciativa consisteix a posar en contacte els diferents agents que participen en tot el procés migratori de les persones que fugen de la guerra, des que creuen la frontera i entren a la Unió Europea fins que arriben a Espanya, on són acollides temporalment fins que puguin retornar a les seves llars.

Paral·lelament, el Grup Freixenet ha ajudat a traslladar a Barcelona compatriotes de Viktor Trofymchuk Kushnir, empleat ucraïnès de la companyia, que ja estan reunits i fora de perill. Aquesta ajuda ha estat possible gràcies a la col·laboració de Trofymchuk i la seva família amb Marcelo Ignacio Ortega, de l’ONG Clean Community Association, el Comitè d’Empresa de Grup Freixenet i persones de l’organització de Henkell Freixenet a Polònia i Sant Sadurní.

FER UN COMENTARI