Funifira, deu anys promocionant el maquetisme i l’aeromodelisme a Gelida

0
1247
La tècnica Maite Claramunt i el regidor Daniel Garcia Peris, davant la maqueta del Funi de Gelida.

El 2019 és any d’aniversaris a pel Funicular de Gelida: s’arriba a la desena edició de la Funifica, el Funi compleix 95 anys i, a més, Ferrocarrils de la Generalitat (l’empresa que el gestiona) en compleix 40. Tanta efemèride no podia passar desapercebuda i l’Ajuntament ha programat durant el Funifira una sèrie d’activitats commemoratives que tenen com a apriorisme la participació popular i el protagonisme del Funi i de Gelida.

Així, mantenint l’estructura de la fira d’altres anys, s’introduiran cinc novetats principals, que són les passejades d’un trenet turístic que mostrarà els llocs d’interès de Gelida (el Castell, les cases modernistes, la plaça del Pi, etc.), amb sortides –gratuïtes– cada mitja hora des de l’estació superior del Funi; un seguit de visites guiades per Enric Carafí al centre d’interpretació del Funicular (diumenge al matí); uns tallers de reciclatge i maquetisme amb els quals tothom es podrà endur un Funi a casa; una festa d’aniversari del Funi, amb pastís inclòs; i un concurs d’aparadors comercials al·legòrics al Funi.

La fira gelidenca serà del 8 a 10 de novembre, amb dos espais diferenciats: el centre del poble i els voltants del pavelló poliesportiu. Així, a la pista de la Unió Casal Gelidenc hi haurà de divendres a diumenge la fia gastronòmica, principalment de productes d’empreses locals i vins i caves del Penedès, amb la novetat de la presència de cervesa artesana gelidenca. Tot això es complementarà amb un concert dissabte al vespre, diversos tastos diumenge al matí i també el trenet solidari amb la Marató de TV3, enguany traslladat a la plaça de la Vila atès que l’escola Montcau serà seu electoral.

L’altre focus d’atenció serà tot allò relacionat amb el maquetisme, el modelisme i el lleure ferroviari. Serà dissabte tot el dia i diumenge al matí quan hi haurà les exhibicions de maquetisme naval a la piscina, d’aeromodelisme al camp de futbol (feia tres anys que no es feia) i dins el pavelló hi haurà quatre estands i una desena de parada de venda de peces de maquetes, a més d’una mostra de maquetisme i diversos tallers.

Es calcula que cada any acudeixen entre 4.000 i 4.500 persones de mitjana a una fira que va néixer amb l’objectiu de dinamitzar turísticament i comercialment Gelida.

FER UN COMENTARI