El departament de Cultura de la Generalitat ha aprovat una subvenció de 300.000 euros per a la nova biblioteca del nucli antic de Calafell, que s’està creant a l’Edifici El Sindicat. Aquest import és a banda de l’aportació del 50% del cost que ja feia el govern català a través del Pla de Barris. Amb aquesta segona aportació, l’Ajuntament aconsegueix un nou estalvi en la principal inversió en equipaments culturals que es farà en aquest mandat municipal. Segons l’alcalde Ramon Ferré, “una biblioteca d’aquestes dimensions, que costaria de 4 a 5 milions d’euros, li costarà a l’Ajuntament només 600.000 euros, gràcies a aprofitar un edifici i a les diferents subvencions aconseguides”.

Les obres de la biblioteca, situada a la cèntrica cruïlla dels carrers Jesús i Marqués de Samà, han entrat ja en la fase d’acabats, tot i que encara queden unes setmanes de feina. La superfície total de la nova biblioteca serà de 1.833 m2, 1.363 dels quals corresponen a l’edifici original i 469, a l’ampliació. El nou equipament es distribuirà en quatre plantes, organitzades temàticament, però amb usos molt flexibles.

Quatre plantes

A la planta baixa, a més de l’entrada principal, hi haurà una zona de lectura de diaris i revistes en paper, una zona d’accés a internet mitjançant ordinadors, una sala polivalent de 70 m2 i la zona d’arxiu i magatzem. La primera planta estarà dedicada als infants, amb una zona de lectura i una aula polivalent. La segona planta acollirà la part digital del fons general de la biblioteca, amb una zona de consulta amb ordinadors, i tres sales per a l’estudi en grup o formació de grups reduïts. La tercera planta contindrà el fons general i la sala principal de lectura en un gran espai diàfan de 410m2. La quarta planta serà una gran terrassa sobre la coberta de l’edifici.

FER UN COMENTARI