La Generalitat donarà una nova subvenció de 300.000 euros per a la nova biblioteca de Calafell

0
740
Les obres de remodelació d'El Sindicat avancen amb un retard estimat de dos mesos. FOTO: AJUNTAMENT DE CALAFELL

El departament de Cultura de la Generalitat aprovarà una nova subvenció, de 300.000 euros, per a les obres de la nova biblioteca del nucli antic de Calafell, que s’ubicarà a l’antic edifici d’El Sindicat. Aquests diners són a més a més de l’aportació del 50% del cost que ja feia el govern català a través del Pla de Barris.

Així doncs, segons ha explicat l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, “una biblioteca de les dimensions d’aquesta, que costaria de 4 a 5 milions d’euros, li costarà a l’Ajuntament només 600.000 euros, gràcies a aprofitar un edifici i a les diferents subvencions aconseguides”. La remodelació de l’edifici El Sindicat té un cost d’1,1 milions d’euros més IVA.

Les obres avancen amb un retard estimat de dos mesos, a causa de la coincidència amb els treballs del carrer Jesús i la plaça de Cal Cubano. Però simultanejar les dues obres és imprescindible per acabar-les dins del límit del Pla de Barris, que acaba l’any vinent i serà difícilment prorrogable.

Quatre plantes
La superfície total de la nova biblioteca serà de 1.833 m2. D’aquest total, 1.363 m2 corresponen a l’edifici original i 469 a l’ampliació. El nou equipament, situat a la cruïlla dels carrers Jesús i Marquès de Samà, es distribuirà en quatre plantes, organitzades temàticament, però amb usos molt flexibles.

A la planta baixa, a més de l’entrada principal, hi haurà una zona de lectura de diaris i revistes en paper i d’accés a internet mitjançant ordinadors. També hi haurà un espai distribuïdor de 120 m2 i una sala polivalent de 70 m2. Tots dos espais estaran separats per uns envans mòbils, de forma que podran unir-se, tot creant un espai de 190m2.

La primera planta, de 190m2, estarà dedicada als infants, amb una zona de lectura i una aula polivalent. De la seva banda, la segona planta, de 300m2, acollirà la part digital del fons general de la biblioteca, amb una zona de consulta amb ordinadors, i tres sales separades, de 20m2 cadascuna, per a l’estudi en grup o per a formació de grups reduïts.

La tercera planta recollirà el fons general i la sala principal de lectura en un gran espai diàfan de 410m2. També inclourà una aula de formació i la zona de treball intern. Finalment la quarta planta serà una gran terrassa sobre la coberta de l’edifici, la part edificada de la qual serà per a usos del personal de la biblioteca.

FER UN COMENTARI