El GEVEN constata que la recuperació de les Madrigueres està donant fruits

0
483

La renaturalització de les Madrigueres està donant resultats. Així ho ha assegurat el grup ecologista GEVEN, que no només ha detectat un augment de la nidificació del corriol camanegre, una au en perill d’extinció, sinó també d’altres espècies com el corriol petit, el cabusset, la polla d’aigua o els anomenats camesllargues, que per primer cop han pogut constatar que crien al Baix Penedès. Així mateix, afirmen, que els treballs per mantenir aquest hàbitat d’alt valor ecològic han permès l’aturada d’espècies migratòries com el flamenc o el becplanter, dels quals se n’ha pogut veure algun exemplar.

Amb la voluntat de seguir avançant en la recuperació ambiental d’aquest espai, l’entitat ha anunciat que iniciarà properament un seguit d’accions gràcies a l’obtenció d’una subvenció de 25.000 euros. Segons ha explicat Mercè Jané, s’ampliaran les llacunes i se’n crearan de noves, es plantaran espècies típiques d’aquests hàbitats com tamarius i joncs, es traurà la flora invasora i es protegiran els nius dels corriols amb gàbies de protecció. També està previst restaurar el búnquer existent i habilitar-lo com a zona d’aguait, perquè està just davant d’una de les zones on cria aquesta au protegida.

Les diverses actuacions s’impulsaran en paral·lel a les obres que l’Ajuntament del Vendrell iniciarà els pròxims mesos, consistents a col·locar elements de protecció a la barana de la passera que creua la riera de la Bisbal i a traçar el camí que travessarà per l’espai natural, que finalment discorrerà per l’interior i no per la platja. Des del GEVEN s’ha aplaudit aquesta opció, ja que consideren que és la que menys fragmentarà l’hàbitat i permetrà protegir els seus valors.

 

FER UN COMENTARI