Gossos amb llicència per fer-se estimar: el CAAD vol trencar els prejudicis dels GPP

0
429
La majoria de gossos del CAAD són de races considerades GPP. // LA FURA

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) de la Mancomunitat Penedès-Garraf impulsa una nova campanya per fomentar l’adopció de gossos de races que es consideren com a potencialment perilloses (GPP) a partir de premisses com la mida de la mandíbula i el pit o la seva força muscular.

Aquesta nova campanya, que porta per lema Gossos amb llicència per fer-se estimar i adopta una estètica similar a la d’aplicacions i webs de cites, presenta els diferents gossos GPP del CAAD i en destaca les seves virtuts per buscar famílies adoptants.

El CAAD busca trencar estereotips i prejudicis que la societat té al voltant dels gossos d’aquestes races a partir de les experiències personals de famílies i voluntaris que hi conviuen. En aquesta línia, el centre ha elaborat diverses entrevistes que es poden veure als perfils de les seves xarxes socials.

La campanya s’emmarca en l’arribada de les festes nadalenques, moment en què moltes famílies es plantegen l’adopció d’un animal perquè es disposa de més temps per a facilitar-ne l’adaptació. Tot i així, i malgrat les nombroses campanyes de sensibilització, encara hi ha llars on es pren la decisió d’adoptar sense assumir les responsabilitats que aquesta implica. És aquesta manca de sensibilització la que condueix algunes famílies a escollir un animal poc adequat o que deriven en situacions d’abandonament, especialment en el cas dels GPP, que requereixen una llicència administrativa.

Com ja vam explicar el 2019 a un dels nostres temes de la setmana, els Gossos considerats Potencialment Perillosos són els que més abunden als centres i refugis d’acollida d’animals domèstics: només cal tenir en compte que necessiten un estil i vida de ritme actiu però són races sociables i afectuoses.

Des del CAAD insisteixen a recordar la importància de rebre un bon assessorament a l’hora d’escollir quin tipus d’animal i de raça és la més adequada, i conviden a optar per l’adopció d’animals del CAAD Penedès o de centres d’acollida, en comptes d’adquirir-ne un a través d’internet i xarxes irregulars de compra-venda.

Totes aquelles persones i famílies interessades en adoptar un animal de companyia, ja sigui un gos o un gat, poden adreçar-se al CAAD Penedès enviant un correu electrònic a caad@mancomunitat.cat o trucant al 938100698 (opció 6).

FER UN COMENTARI