L’equip de govern de Sant Martí Sarroca, format per la CUP, Socialista-Movem i ERC, ha aprovat per junta de govern local retirar les multes a sis joves imposades per l’antic executiu local de CiU la passada legislatura. Els fets van succeir durant la Festa Major de 2013, quan un grup de joves va finalitzar el Correbars en un indret no autoritzat per l’Ajuntament. La situació va generar moments de tensió quan l’aleshores alcalde Ramon Carbó es va enfrontar verbalment amb sis joves. Arran dels fets, el batlle va interposar, via administrativa, dues multes de 150,25 euros (300,50 euros) a cadascun d’ells per incivisme.

Quatre anys després, l’actual govern ha aprovat per junta de govern l’aplanament judicial en el contenciós judicial obert, una acció que permetrà anul·lar les multes. El govern defensa que només existeix un informe amb contradiccions i que no queda provat el caràcter de manifestació contrari a l’ordenança de convivència ciutadana.

A més a més ha volgut posar en valor “l’esperit festiu i respectuós de les darreres festes majors” i considera que “l’acció judicial amb diners de tots per conflictes entre l’exalcalde Ramon Carbó i un grup de joves durant la Festa Major formen part del passat i s’han d’esmenar per justícia”.

FER UN COMENTARI