Vull agrair en nom meu, de la meva família i penso que també de bona part del veïnat de la Girada, la propera inauguració del nou Centre d’Assistència Primària (CAP 2) de Vilafranca. Gràcies a les institucions (ICS, Ajuntament, fins i tot Associació de Veïns, i perdoneu-ne si me’n deixo alguna.

Gràcies perquè es preocupen per la nostra salut. Abans podíem accedir al CAP caminant en deu minuts, aproximadament. Ara, entre anar i tornar, en farem seixanta d’exercici, en funció de l’agilitat del nostre pas i de l’edat que tinguem. Potser una mare amb un nadó o un ancià triguin més, però almenys seguirem els consells de fer exercici diari que ens transmeten els professionals de la salut.

Gràcies perquè es preocupen per la nostra cultura i relacions interpersonals. Si en comptes d’anar-hi caminant, ja sigui per necessitat o per comoditat optem per fer-ho amb transport públic, podrem dedicar l’hora i quaranta i cinc minuts que triga en arribar l’autobús a llegir o a relacionar-nos amb el veí que pacientment n’espera l’arribada. Aquesta hora i 45 minuts es reduirà si en comptes d’arribar a la parada quan acaba de marxar, ho fem al cap de cinc, quinze, trenta, seixanta… minuts.

Gràcies perquè es preocupen per la nostra economia, quan habiliten un aparcament de pagament. D’aquesta manera no agafarem el vehicle privat, estalviant-nos no només el cost de la benzina sinó també l’import del pàrquing. Quan acudim a la cita amb el metge de capçalera, sol haver-hi entre l’hora programada i l’hora real de la visita un desfasament mitjà de 45 minuts. Calculin els diners que suposa i entendran el sentit del nostre agraïment.

Gràcies, en definitiva, perquè com sempre prenen decisions pensant en el millor per al ciutadà, que és qui els vota i qui paga amb els seus impostos el salari que espero que no els falti.

Javier Torres
Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI