El Gran Recapte de divendres i dissabte de la setmana passada es va saldar amb un balanç força generós de més de 130 tones de menjar i productes d’higiene cedits solidàriament per la ciutadania del Garraf, l’Alt i el Baix Penedès, als bancs d’aliments que subministren les famílies més necessitades. Es calcula que els rebostos ara són plens per a dos-tres mesos. Com en altres ocasions, el voluntariat (més de mil persones) es col·locava als accessos dels supermercats, des d’on recollien les donacions que els feia la clientela.

A Vilanova, els 400 voluntaris que hi van participar van recollir 30 tones d’aliments, tots els quals han anat a parar al magatzem de l’Economat. Hi van participar els 25 supermercats de Vilanova.

A l’Alt Penedès, els 600 voluntaris que es van disseminar pels 29 súpers de la comarca van recollir 64 tones d’aliments, un 10% més que l’any passat: 35.700 quilos es van recollir a Vilafranca (en 17 súpers), 14.000 a Sant Sadurní, 9.200 als Monjos i 4.300 a Gelida.

Al Baix Penedès es van recollir 34 tones de menjar en 30 súpers; se’n van recollir a l’Arboç, Cunit Llorenç, Santa Oliva, el Montmell i en 17 súpers del Vendrell. Val a dir que voluntaris de diferents pobles de la comarca es van repartir la recollida i gestió d’aliments dels súpers del Vendrell, de manera que la solidaritat ha arribat arreu.

FER UN COMENTARI