L’Auditori del Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca acollirà, la setmana que ve, el congrés de Fedalma, la federació d’àmbit estatal que agrupa 69 associacions i grups de suport a la lactància materna. Tots aquests grups es dediquen a la promoció, protecció i suport de la lactància materna.

Glòria Villena és llevadora i assessora de lactància materna de Pit Penedès. Ella serà l’encarregada de pronunciar la conferència inaugural del congrés; un congrés que porta per lema “Trencant etiquetes”. Tota una declaració de principis, ja que, tal com explica “encara hi ha molta reticència als grups de suport a la lactància, tant per part de la societat com de molts professionals. Sovint ens titllen d’extremistes o d’anacròniques”, explica.

És per això que en les jornades s’incidirà especialment en la necessitat de millorar la comunicació dels grups de lactància en tots els àmbits i es donaran a conèixer diferents eines, com ara aplicacions per a mòbil, per ajudar a  fomentar la comunicació interna i externa d’aquests col·lectius.

Els grups de suport a lactància materna estan formats per mares, algunes de les quals assessores de lactància i amb formació com a tal, que de forma gratuïta i periòdica,  acompanyen altres mares en el procés d’aprenentatge que suposa la lactància materna.

Amb dos grups a cada comarca, l’Alt Penedès i al Garraf són, segons Glòria Villena, de les comarques més actives en aquest àmbit.

FER UN COMENTARI